• $32,373
  • 34,9701
  • 2325.52
  • 9079.97
29 Ağustos 2012 Çarşamba 04:32 | Son Güncelleme:

Selülitleriniz için kötü haber !

Selülitleriniz için kötü haber !

Kadınların korkulu rüyası selülitler, estetik cerrahi yoluyla yok edilebilir mi?

Herkes pürüzsüz bir vücuda ve dümdüz bir göbeğe sahip olmak istiyor. Prof. Dr. Onur Erol'a göre son yöntemlerle selülit yüzde 80 azaltılabiliyor ama yok edilmesi şimdilik imkansız.

 Hiç iz bırakmadan karın gerdirmek mümkün mü?
Mümkün değil. İzi, iç çamaşırı veya mayo içine gizlemeniz lazım. Çok ince veya kalın bir iz mutlaka kalır. Aşırı ize meyilli hastalarda, kullandığımız lazerle izleri azaltıyoruz.

ÖNCE KİLO VERİLMELİ

 Kaç kilo veren bir kişiye karın germe ameliyatı yapmak gerekli oluyor?
Kimisinde 20, kimisinde 10 kilo. Şişman bir kişide yağ dokusu; karın duvarının içindeki bağırsakların etrafında artar, karın peçetesi denen 'omentum' aşırı derecede yağlanır ve bunlar karın içini doldurup şişirir. Karnı çok gerdiğiniz zaman o içerideki fazla yağlı kitleyi sıkıştırmış olursunuz. Böylece kişi nefes almakta zorluk çeker. O yüzden kilo vermek gerekir.

 Göbekten kurtulmak için en kolay ve en iyi sonuç veren estetik yöntemi hangisidir?
Liposuction, yani yağ aldırma ameliyatı olabilir. Yağ aldırma, zayıflama ameliyatı değildir. Diğer ameliyatlara yardımcı olarak liposuction ile yağları vakum ile boşaltıyoruz. Yürümesi zor olan, dolayısıyla kilo vermesi de imkansız olan kişilere hareket kabiliyeti kazandırmak için liposuction yapabiliyoruz.

 Hamilelikten sonra karın germe yapılır mı?
Hamilelik sırasında karın kasları birbirinden ayrılır ve göbek daha çok ortaya çıkar. Bu durumda karın gerildiği sırada, kaslar da birbirine yaklaştırılıp dikilerek karın duvarı sıkılaştırılır. Hamilelik sonrası bazı kişilerde gevşeme olmayabilir, bunlar şanslı gruptandır. Bu da yine kişinin yapısına bağlı bir durumdur.

 Karın germeden sonra çocuk doğurmak mümkün mü?
Mümkün ama kişi ikinci çocuğu hemen doğuracaksa, beklemek gerekir. İkinci doğumu da olsun, ondan sonra ameliyatla karın gerilsin ki, erken devrede tekrar bir gevşeme yaşanmasın.

 Doğumla birlikte karın germe işlemi yapılabilir mi?
Evet, yapılabilir fakat yapılması büyük hatadır. Zira karın henüz şiştir ve rahim küçülmemiştir. Doğumdan en az dokuz ay sonra karın germe yapılırsa, uzun süreli iyi bir sonuç elde etme şansı yüksektir.

TOPLANAN YAĞLA HEMEN SAVAŞIN

 Hangi aşamada vücut artık sporla toparlanamaz ve cerrahi müdahale şart olur?
Erkeklerde yağlanma daha çok karın, bel ve memelerde görülür. Kadınlarda ise daha çok basenlerde, bel ve bacaklarda ortaya çıkar. İncecik bir kızın basenlerindeki yağ toplantısı, en iyi 'Vazer liposuction' ile düzeltilir. Eğer bu fazlalıklar alınmazsa, kilo alındığında en çok bu bölgelerde yağ toplanır. Bu bölgelerin hamilelikten önce tedavi edilmesi; o bölgede aşırı yağ toplanmasına mani olur. Dolayısıyla hamilelikte çatlaklar ya hiç oluşmaz ya da daha az oluşur.

ERKEKLER MEME KÜÇÜLTTÜRÜYOR

 Son zamanlarda kadınlar kadar erkeklerin de estetik müdahalelere ilgisi arttı. Sizce neden?
Erkek veya kadınların estetik müdahaleleri tercih etme sebebi, bu yaklaşımların ameliyatsız olmasıdır. Keserek ameliyat, bu müdahalelerin faydalı olamayacağı durumlarda düşünülmeli. Erkekler en çok lazer epilasyon ve incelme işlemlerini tercih ediyor. Genç erkekler, özellikle üniversiteye başlamadan önce estetik burun ameliyatı yaptırıyor. 16-18 yaş grubu erkekler ise normalden büyük olan memelerini küçülttürüyor.

SELÜLİTLE SAVAŞTA BESLENMEYE DİKKAT

 Selülitin giderilmesinde kullanılabilecek bir yöntem var mı?
Herkes selüliti yağ çıkıntıları sanıyor. Aslında selülit; çukur çukur, portakal kabuğu görünümündeki yapıya denir. Yapısal olarak 16 yaşında da çıkabilir. Bunun en etkili tedavisi, 'Vella' isimli cihazla yapılan tedavidir. Sonuç, kişiden kişiye değişmekle birlikte yüzde 80 bir düzelme sağlanabilir. Yine de tamamen kaybolmaz. Yardımcı koruyucu yöntem olarak sağlıklı bir beslenme esastır. Kremalı, yağlı besinler tüketilmemeli, bol bol yeşil çay içilmeli, spor yapılmalı... Basenlerde toplanan yağ birikintilerine 'adipozite' adı verilir ki bunların tedavisi, incelme aletleri ile fakat asıl 'Vazer liposuction' ile olur.

MEME ZAMANLA SARKIP FORMUNU KAYBEDER

 Burun ya da meme estetiğinin bakımının ne kadar zamanda bir yapılması lazım?
Ameliyattan bir sene sonra burun oturur. Dört sene sonunda tam olarak oturur. Ameliyatının üzerinden 20 sene geçmiş hastalarım var. Onları kongrelere götürüyorum ve hiçbir sorun yok. Ama birden bozulma da olabiliyor. Yaşlılık nedeniyle sarkıyor burun. Bu doktorun suçu değildir. Meme konusu ise kilo alıp verme ile ilgilidir. Sarkma ihtimali daha çoktur. Yer çekimi memeleri aşağı çeker. Muhakkak memeleri korumakta fayda vardır. Kilo alınca dış kap genişler, kilo verince içindeki doku erir ve sarkma olur. Bir de östrojen hormonu azalır ve meme guddesi (lastik kıvamında olan hakiki meme dokusu) yumuşar, yağlanır ve formunu kaybeder. Menopoza dikkat edilmelidir.

Sabah-Günaydın / Esra Tüzün
 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı