• $8,7624
  • €10,4212
  • 498.632
  • 1391.06
26 Mayıs 2021 Çarşamba 10:33 | Son Güncelleme:

Şefin önerisiyle sebzeli krep tarifi ve malzemeleri

Şefin önerisiyle sebzeli krep tarifi ve malzemeleri
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltıya krep tarifi arayanlar için bugünkü Benim Yemeğim'in menüsü sebzeli krep tarifi oldu. Sebzeli krep üç aşamada yapılıyor. Sebzeli harcın lezzetiyle beşamel sosun muhteşem buluşmasından oluşan krep tarifi kahvaltıda favori tarifiniz olabilir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan Şef Rafet İnce'nin önerisiyle sebzeli krep tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Kahvaltıya krep tarifi arayanlar için Şef Rafet İnce'nin sebzeli krep tarifini adım adım anlattık. Bugün Benim Yemeğim yemek yarışmasında yarışmacılar sebzeli krep yapacak. Üç aşamadan oluşan sebzeli krep tarifi hem yapılışı hem de malzemeleriyle diğer kreplerden farklı. Beşamel sosu ve sebzeli harcıyla hazırlanan sebzeli krep kahvaltınızı eşsiz kılabilir. İşte farklı krep tarifi arayanlara özel tarif...

SEBZELİ KREP MALZEMELER

Krep İçin:

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

8 kaşık un

Tuz

Sebzeli harç için:

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet kuru soğan

5 adet mantar

6 yaprak ıspanak

Tuz ve karabiber

Beşamel sos için:

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yumurta sarısı

Yarım çay kaşığı toz muskat

Tuz ve karabiber

Üzeri için:

100 gram taze kaşar

5 dal taze kekik

İÇ HARCININ YAPILIŞI:

Sebzeli krep tarifi için önce iç harcı hazırlayın. jülyen doğradığımız sebzeleri sırasıyla havuç, kuru soğan, kabak, mantar, ıspanak olmak üzere zeytinyağında soteliyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Hazırladığımız beşamel sosu sebzelere ilave ediyoruz.

BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:

Tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü ekledikten sonra karıştırıyoruz. muskat, tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Bir yumurta sarısını beşamele ekliyoruz.

SEBZELİ KREBİN YAPILIŞI:

Bir kaba yumurta, süt ve un ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak tuz ekliyoruz. Tavaya zeytinyağı ekleyip biraz ısıttıktan sonra krep harcını tavaya eşit bir şekilde yayıyoruz. Beşamelli iç harcı krepin ortasına yerleştirip krebi katlıyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Üzerine beşamel sos ve kaşar ilave edip fırında 180 derecede 10 dakika kızartıyoruz. Ürünlerimizi kekik yapraklarıyla süsleyerek tabaklıyoruz ve servis ediyoruz. Kahvaltıya nefis sebzeli krep tarifi hazır. Afiyet olsun...

  • sebzeli krep tarifi
  • sebzeli krebin yapılışı
  • Şef Rafet İnce
  • Benim Yemeğim
  • krep tarifi
<p><strong>A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 A Grubu son maçında İsviçre ile karşı karşıya geldi. Mil

Türkiye - İsviçre Maç Yorumu... Şenol Güneş İstifa eder mi?

Fenerbahçe'nin yeni hocası sonunda belli oluyor

Fenerbahçe tarihi transferi bitiriyor! İmza an meselesi...

Bakan Karaismailoğlu, Dostluk Yolu Şantiyesi'nde incelemelerde bulundu