Saray dolama yapılışı yakından takip ediliyor. Bugün ekrana gelen yeni bölümde gelinler kayınvalidelere saray dolama yaptı. Televizyon takipçileri ise saray dolama nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden yemek tarifinin detaylarına ulaşabilirsiniz.
SARAY DOLAMA MALZEMELERİ NELER?
300-400 gr kuşbaşı et (Kıyma da olabilir)
1 domates
1 biber
1-2 dal maydanoz
1-2 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Patlıcan 5- 6 adet büyüklüğüne göre
Biber salçası 1 tatlı kaşığı
Sıvı yağ
SARAY DOLAMA NASIL YAPILIR?
Minik minik doğranan kuşbaşı etlerin içine domates biber maydanoz eklenir.
Karabiber tuz ve fesleğen kendi damak tadınıza göre ilave edin.
Küçük bir tavada 1 çay bardağından eksik sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı biber salçası kavrulur.
Karışıma eklenir.
İç harcımız bu şekilde.
Patlıcanlar alacalı soyulur. Kopmadan dilimlenir.
Araları tuzlanır bekletilir tuzu çeksin diye.
Daha sonra harç içlerine doldurulup tencereye dizilir.
1 çay bardağı su eklenir pişmeye bırakılır.
Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte etler pişene kadar ağır ağır pişiriyoruz.