• $9,351
  • €10,8809
  • 533.718
  • 1432.45
1 Ekim 2021 Cuma 17:55 | Son Güncelleme:

Revani tatlısı tarifi, yapılışı nasıl? Mavi haşhaşlı revani malzemeleri, pratik püf noktası nedir?

Revani tatlısı tarifi, yapılışı nasıl" Mavi haşhaşlı revani malzemeleri, pratik püf noktası nedir"

Mavi haşhaşlı revani lezzetli, sulu, narin bir doğu tatlısıdır. Çoğu Türk tatlısı gibi Revani de tercihe göre şerbet ilave edilebilir. Orta Doğu'dan gelen bu tipik tatlının adından da anlaşılacağı gibi, bizim topraklarımızda Osmanlı İmparatorluğu'nun bir mirası olarak kaldı. Ayrıca dünya çapında Basbousa olarak bilinir ve en popülerleri badem ve Antep fıstığı olan birçok çeşidi vardır. İnternet aramalarında "Revani tatlısı tarifi, yapılışı nasıl? Mavi haşhaşlı revani malzemeleri, pratik püf noktası nedir?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Mavi haşhaşlı revani pek çok kişi için evde severek yedikleri ve hazırladıkları favori bir tatlıdır. Lezzetli, çok sulu, vanilya aromalı ve sofraların vazgeçilmez klasik tatlılardan biri olan Mavi haşhaşlı revani tarifi, malzemeleri ve yapılışı merak konusu oldu. Peki Revani tatlısı tarifi, yapılışı nasıl? Mavi haşhaşlı revani malzemeleri, pratik püf noktası nedir?

MAVİ HAŞHAŞLI REVANİ MALZEMELERİ

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1 su bardağı mavi haşhaş

1 paket vanilin

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

2.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

MAVİ HAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞI

Öncelikle elinize bir derin kap alarak içerisine yumurtayı ve toz şekeri ekleyerek 5 dakika çırpınız.

Daha sonra sırası ile sütü, sıvıyağını, mavi haşhaşı ve irmiği ilave ederek 5 dakika kadar daha çırpınız. Bu malzemeleri ilave ederken kesinlikle çırpmaya devam ediniz ki hamurunuz gevrek olsun.

Daha sonra elinize dikdörtgen bir borcam alarak altını az bir şekilde yağlayınız. Daha sonra hazırlamış olduğunuz hamuru borcamın içerisine güzel bir şekilde yayınız.

Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırını içerisine borcamınızı yerleştiriniz ve üzeri kızarana kadar 30-40 dakika pişmeye bırakınız.

Gelelim şerbeti hazırlamaya bir tencere içerisine suyu ve şekeri koyarak ocağın üzerine koyunuz. Kaynamaya başlayınca limonu ekleyiniz ve 5 dakika daha kaynatınız.

Daha sonra pişen keki fırından çıkarınız ve çatal yardımı ile her tarafına delik açınız ki şerbet eşit bir şekilde yayılabilsin.

Daha sonra ılıyan şerbeti sıcak kekin üzerine kepçe ile her tarafına gelecek şekilde dökünüz.

Mavi haşhaşlı revani tatlınız hazır hale gelmiştir.

Soğuması için 1 saat serin bir yerde bekletiniz.

Mavi haşhaşlı revani tatlınız soğuyunca dilediğiniz zaman yiyebilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

<p class=''>CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu  dostları tarafından iyice köşeye sıkıştırıldı. Açı

HDP'den Millet İttifakı'na Öcalan şartı

WhatsApp'tan yeni güncelleme! Yedekler de korunacak

İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor

İstanbul'da muhteşem dolunay manzarası