• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
17 Nisan 2021 Cumartesi 17:25 | Son Güncelleme:

En kolay mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbasının püf noktası

En kolay mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbasının püf noktası
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mercimek çorbası tarifi Ramazan'ın birinci günü menüsü için araştırılan çorbaların başında geliyor. Peki, en kolay mercimek çorbası nasıl yapılır? Koronavirüs günlerinde şifalı mercimek çorbası tarifini sizler için adım adım anlattık. İşte Ramazan'ın birinci günü menüsü için mercimek çorbasının yapılışı ve malzemeleri…

Mercimek çorbası tarifi hem kolay hem de herkes tarafından sevilir. Genellikle Ramazan'ın birinci günü menüsü için menülerin yanına yakışan çorbadır. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbasını ister salçalı ister bol baharatlı ve sarımsaklı yapabilirsiniz. Koronavirüs günlerinde iftarda şifa olabilecek mercimek çorbası tarifi hazırladık. İşte kolay mercimek çorbasının püf noktası ve malzemeleri...

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy patates

1 adet soğan

1 adet havuç

Biraz Ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber ve pulbiber

6 su bardağı sıcak su

İsteğe göre 2 diş sarımsak

Salçalı yapmak isteyenler için 1 yemek kaşığı salça

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbasını isteğe göre sarımsaklı ya da salçalı yapabilirsiniz. Mercimek çorbası tarifinde kıvam tamamen sizin damak tadınıza bağlı.

Bir tencereye sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Sarımsaklı sevenler sarımsağı da eklesin. Eğer çorbanın kıvamını katı seviyorsanız bir yemek kaşığı un ekleyin ve renk alana kadar kavurun. Ardından salçalı seviyorsanız salça ilave edin.

İrice doğranmış patates ve havucu da ekleyin ve karıştırın. Yıkadığınız ve süzdüğünüz mercimekleri de ekleyin ve karıştırın. Mercimek çorbasının tuzunu, karabiberini de ekleyin ve güzelce harmanlayın.

Ardından su bardağı sıcak suyu ilave edin. Ardından havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Son kontrolü yaptıktan sonra çorbayı blenderdan geçirin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Dileyenler mercimek çorbasının üzerine pulbiberli yağlı sos hazırlayabilir. Yemekleri süsleme tercihi sizin...

MERCİMEK ÇORBASININ YANINA NE GİDER?

Püreli rosto köfte, kuru fasulye, pirinç pilavı, salata ve şekerpare.

MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTASI

Mercimek çorbası tarifi herkes tarafından yapılan ama farklı şekillerde de zenginleştirilebilen bir çorbadır. Mercimek çorbasının kıvamını katı sevenler çorba yapımında un kullanır. Sarımsak şifasını sevenler çorbanın içine sarımsak da kullanır.

MERCİMEK ÇORBASI NE KADAR SÜREDE PİŞER?

Zamandan tasarruf etmek isteyenler mercimek çorbasını düdüklüde pişirebilir. Normal tencerede ise mercimek çorbasının pişme süresi patates ve havuç miktarına göre değişmekle birlikte 45 dakikadır.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi