• $13,5513
  • €15,1222
  • 777.583
  • 1983.18
12 Kasım 2021 Cuma 09:57 | Son Güncelleme:

Tantuni nasıl yapılır? MasterChef evde tantuni tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte püf noktası!

Tantuni nasıl yapılır" MasterChef evde tantuni tarifi ve malzemeleri nelerdir" İşte püf noktası!

Tv8'in sevilen ve büyük bir ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef Türkiye bu akşam yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. MasterChef'in 111. bölümü Mersin'de çekiliyor. Mersin'e has bir dürüm çeşidi olan tantuninin nasıl yapıldığı ise ekran başındakiler tarafından merak konusu oldu. Peki, Mersin tantuni nasıl yapılır? MasterChef evde tantuni tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte püf noktası ve yapılışı...

MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümü Mersin'de çekiliyor. Mersin'in eşsiz lezzeti tantuninin nasıl yapıldığı ise tüm izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Sotelenen etlerin çoğunlukla kuyruk yağ ilavesiyle sacda pişirilmesiyle hazırlandığı çok lezzetli bir yöresel lezzet olan tantuniyi evde yapmak çok kolay. İşte evde Mersin tantuni yapılışı ve tarifi...

TANTUNİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kg dana Eti

5 adet domates

4 adet kuru soğan

Sıvı yağ

Pulbiber

Kırmızı toz biber

Tuz

Ekmeği için;

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Sunumu için;

Kırmızı lahana

Biber turşusu

Turp

Roka

MERSİN TANTUNİ TARİFİ

Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın tuz ekleyin, 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin.

Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin. Tuz ve pul biber , kırmızı toz biber ekleyip tatlandırın.

Tantuni ekmeği için; Bir kabın içine un koyup ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, sıvı yağ , tuz ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bezelere ayırın, tezgaha un serpip servis tabağı büyüklüğünde açın, yağsız tavada çevirerek pişirin.

Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ile iyice ıslatın. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve doğranmış maydanoz ile karıştırdığımız piyazlık soğanı ve etleri koyup dürüm yapın.

Sunum tabağına aldığınız tantunileri ince ince doğradığımız kırmızı lahana, turp, roka ve biber turşusu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

TANTUNİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı, sacın sıcaklığını kontrol etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.

Önceden dinlendirilmiş et kullanmayı tercih edebilir, et suyu yerine aralarda çok az miktarda su ekleyerek de ocağı ateşleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış wok tava yerine tantuni yapımında sac tava kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Fransız dergiden Türkiye özel dosyası: Tüm yönleriyle genişledi
Fransız dergiden Türkiye özel dosyası: Tüm yönleriyle genişledi

Fransız dergiden Türkiye özel dosyası: Tüm yönleriyle genişledi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camisi açıldı... Başkan Erdoğan kurdeleyi kesti
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camisi açıldı... Başkan Erdoğan kurdeleyi kesti

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camisi açıldı... Başkan Erdoğan kurdeleyi kesti

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli duyurdu... Ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli duyurdu... Ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli duyurdu... Ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor

<p> </p>

Muhalefet liderleri neden Sedef Kabaş'ı savundu?

Öksürüğe karşı birebir! İşte mucize karışım

Rus mühendis garajında yaptı! Tam bir canavar

iPhone'a iOS 15.4 ile gelecek özellikler belli oldu