• $9,5121
  • €11,0522
  • 550.208
  • 1519.25
6 Ekim 2021 Çarşamba 11:08 | Son Güncelleme:

Mehmet Şef'in imza yemeği! Pastırmalı levrek tarifi

Mehmet Şef'in imza yemeği! Pastırmalı levrek tarifi

Pastırmalı levrek Şef Mehmet Yalçınkaya'nın imza yemeklerinden biri. Pastırmalı levrek yemeğinin püf noktalarından biri ise pastırmaların baharat sosuyla iyice harmanlanması. Peki pastırmalı levrek nasıl yapılır? İşte Şef Mehmet Yalçınkaya'dan pastırmalı levrek tarifi...

Şef Mehmet Yalçınkaya denilince akla imza yemeklerinden biri olan pastırmalı levrek geliyor. Peki pastırmalı levrek nasıl yapılır? İşte Şef Mehmet Yalçınkaya'dan pastırmalı levrek tarifi...

MEHMET ŞEF'İN PASTIRMALI LEVREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet levrek

10 dilim pastırma

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet sivri biber

5 adet mantar

2 adet domates

2 adet sarımsak

Taze biberiye

Zeytinyağı

Tuz ve karabiber

MEHMET ŞEF'İN PASTIRMALI LEVREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

1-İki parmak eninde ve boyunda kesilmiş balık filetolarına, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve zeytinyağı eklenip, pastırmalara sarılır. Dolapte beklemeye alınır. Bu sırada, kabukları soyulmuş, haşlanmış nohut hafif diri şekilde ezilir.

2-Tavada zeytinyağı kızdırılır. İçine doğranmış sarımsak ve ezilmiş nohut eklenip, birkaç kez çevrilir. İçine toz biber, tuz, karabiber ve üzüm sirkesi ilave edilir. En son isteğe göre sebze veya et suyu eklenip, çektirilir ve ocaktan alınır. Izgara veya tava ısıtılır, az yağda pastırmaya sarılı balıklar pişirilir.

3-Tabağın ortasına, yaptıpımız nohut tapas konur. Üzerine, ızgara ettiğimiz pastırmalı balıklar bırakılıp, ince doğranmış fesleğen yapraklarıyla süslenir.

  • mehmet şefin pastırmalı levrek tarifi
  • şef mehmet yalçınkaya imza yemeği
  • yemek tarifi
  • pastırmalı levrek nasıl yapılır
<p> </p>

CHP-HDP ortaklığı... Çatlak kapıda mı?

Türkiye'ye has uçak! Motoru dursa bile uçuyor

Çorum'da anne ile kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

Kayseri'de Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait mozaikli yapı bulundu