• $32,3346
  • 35,0875
  • 2307.61
  • 9079.97
21 Nisan 2021 Çarşamba 09:05 | Son Güncelleme:

Masumlar Apartmanı'nın Bayram'ı Meriç Özkaya setin bilinmeyenlerini anlattı

Masumlar Apartmanı'nın Bayram'ı Meriç Özkaya setin bilinmeyenlerini anlattı
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA - Merve Kantarcı Çulha

Masumlar Apartmanı senenin en sevilen dizilerinin başında geliyor. Sevgisizliğin hayata etkisinin bu kadar güzel işlendiği dizide her karakterin sevgiyle imtihanı ve bir hikâyesi var. Peki, koronavirüs önlemleri devam ederken Masumlar Apartmanı nasıl çekiliyor? Dizide neler olacak? Tüm soruların cevabını Masumlar Apartmanı'nın Bayram'ı Meriç Özkaya ile konuştuk. Masumlar Apartmanı'nın Bayram'ı Gülben'e olan karşılıksız aşkıyla ve iyi niyetiyle karşınızda. Meriç Özkaya kimdir? Gelin birlikte okuyalım…

Masumlar Apartmanı şu günlerde hayattaki en değerli şey olan sevginin insan hayatına nasıl dokunduğunu gözler önüne seren en iyi diziler arasında yer alıyor. Üstelik bunu her karakter üzerinden ayrı bir sevgi hikâyesi ile sunmayı başarıyor. Peki, nasıl oluyor da bu dizi reytingleri alt üst ediyor? Koronavirüs salgını devam ederken ortaya böylesine güzel bir iş çıkıyor? Masumlar Apartmanı'nın Bayram'ı Meriç Özkaya ile Masumlar Apartmanı'nı konuştuk.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını yanıtlayan Meriç Özkaya, Masumlar Apartmanı dizisinin başarısından dizi setinde en eğlenceli oyuncuya kadar samimi açıklamalarda bulundu. İşte keyifli röportajın detayları...

Payitaht Abdülhamid, Diriliş Ertuğrul, Ev Kira Semt Bizim ve Masumlar Apartmanı gibi birçok dizide gördük sizi. Meriç Özkaya kısaca kimdir sizden duymak isteriz?

20 Mart 1981, Hatay, Antakya doğumluyum. Lise eğitimimi Antakya'da tamamladıktan sonra kısa bir süre Ankara'da bulunduktan sonra İstanbul'a yerleştim. 2001 yılında Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünde eğitimime devam etmek üzere Edirne'ye yerleştim. Oyunculuk hayatım da aslında burada başladı. Fakülteye başladığım gibi Trakya Üniversitesi Tiyatro Topluluğuna katıldım. Böylece oyunculuk kariyerim başlamış oldu. Bu dönemde aynı zamanda, İstanbul'da dizi setlerinde reji asistanlığı da yapıp dizi ve sinema setlerinin mutfağını öğrenmeye çalıştım Öğrendiklerimi 4 senede 9 farklı oyunda deneyimledikten sonra, üniversiteyi bitirip, İstanbul'a yerleştim. İstanbul'a geldiğim gibi ilk olarak TV8'de yayınlanan bir show programında oyunculuk yapma şansı buldum. Televizyonda oyunculuk kariyerim de böylelikle başlamış oldu. Sonrasında sırasıyla "Annem", "Urfalıyam Ezelden", "Acı Aşk", "Savaşçı", "Bir Deli Rüzgar" dizilerinde yer aldım. Şimdi de çok sevdiğim "Masumlar Apartmanı" dizisinde oyunculuğuma devam ediyorum.

İNSANLAR HER KARAKTERDE KENDİNDEN BİR ŞEY GÖRÜYOR

Masumlar Apartmanı ekranların reyting rekortmeni. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz? Sizce Türk halkı Masumlar Apartmanını neden bu kadar sevdi?

Birincisi "Madalyonun İçi" kitabında bahsedildiği gibi gerçek bir yaşam hikâyesine dayanması ve senaristlerimizin yaratıcı kalemleriyle birleşimiyle soluksuz izlenen bir esere dönüşmüş olması, ikincisi muhteşem iki yönetmenimizin yaratıcılıkları ve öngörüleri ile bu senaryoya hayat vermeleri. Ben ekibimizi bir futbol takımına benzetiyorum bazen. Her hafta maça çıkacakmış gibi sette disiplinli bir şekilde severek çalışıp, işimize konsantre oluyoruz. Çağrı ve Çiğdem hocalarımız adeta şampiyonluğa koşan bir futbol takımının koçu gibiler. Ve son olarak dizideki her karakterin insanımıza dokunması, halkımızın her karakterde kendinde bir şey bulması diye düşünüyorum, belki komşumuzda, ailemizde, iş yerinde ya da mahallemizde... Bununla beraber işimizin TRT gibi bir yayın kuruluşunda olmasın da çok büyük bir etkisi olduğuna inanıyorum.

"ÇEKİM BİTER BİTMEZ MASKELERİMİZİ TAKIYORUZ"

Biz ekranda izlerken pandeminin etkisini görmüyoruz. Fakat arkada neler oluyor merak ediyoruz. Pandemi sürecinde setlerde neler değişti? En çok nelere dikkat ediliyor? Sette koronavirüs paniği yaşandı mı hiç?

Bu konuda gerek yapım şirketimiz gerekse tüm oyuncularımız ve ekibimiz çok hassas. Sete adım atar atmaz hemen kovid testine giriyoruz. Tüm ekip sırayla testimizi olup işe öyle başlıyoruz. İki saatte bir sağlık maskelerimizi mutlaka değiştiriyoruz. Maskelerimizi sadece çekimler esnasında çıkarıyoruz. Çekim aralarında ya da çekimler biter bitmez maskelerimizi hemen tekrar takıyoruz.

BAYRAM, GÜLBEN'İN MUTLU OLMASIYLA MUTLU OLUYOR

Kapıcı Bayram'ın Gülben'e olan ilgisinin ve aşkının herkes farkında. Karşılıksız aşk konusunda ne düşünüyorsunuz? İlerleyen zamanlarda bu ikili arasında bir şey olacak mı? Bayram mutlu olacak mı?

Evet, Bayramın Platonik bir aşkı var. Bu sevgi hayranlık, aile sevgisi gibi. Yalnızlığını bu platonik aşkla bastıran hayatta mutlu olma arzusunu bu aşka bağlayan bir karakter Bayram. İnsan bencilliği karşısında platonik aşkın, duyguların en yücesi olduğunu düşünüyorum. "vermeden almak Allah'a mahsus" diyen bir toplumda belki bundan haberi bile olmayan birine hayatınızı adamak, onun mutluluğundan mutlu olmak. Ayrıca karşılıksız aşk bence yaratıcılığı da daha bir besler. Aşkın her türlüsü çok güzeldir tabii, ancak aşk, asla ve asla kendine ya da sevdiği kişiye zarar verecek şekilde takıntı haline gelmemeli. O zaman aşk, aşk değil psikolojik bir sorun halini alıyor. Bayram karakteri, aslında hayatımızın bir bölümünde neredeyse hepimizin yaşadığı hislere dokunuyor. Gülben'le Bayram arasında bir şey olur mu, bir şey söylemek çok zor, bunu dizinin ilerleyen bölümlerinde hep birlikte göreceğiz. Ama şimdilik Bayram, Gülben'in mutlu olması ile mutlu olmaya devam edecek gibi.

Oynadığınız birçok dizi en çok izlenenler listesinde yer alıyor. Kariyerinizde dönüm noktası dediğiniz dizi hangisi oldu? Takipçilerinizden en çok hangi karakter için geri dönüş aldınız? Masumlar Apartmanı'nın sizde yeri nedir?

2019 ylında "Bir Deli Rüzgar" dizisinde canlandırdığım "Firuz" karakterini çok sevmiştim. Yufka yürekli bir kabadayıyı canlandırmıştım. Dizi her ne kadar kısa sürmüş olsa da Firuz karakteri çok sevilmişti. Firuz karakterindeki oyunculuğum sevenlerimi oldukça etkilemişti. Sanıyorum "Firuz" karakterindeki bu başarının bana vermiş olduğu özgüven Bayram'a da yansıdı. Ve en çok olumlu geri dönüş aldığım karakter Bayram oldu. "Masumlar Apartmanı" sanırım hayatımın sonuna kadar unutamayacağım çok özel bir dizi olacak. Bu dizide bulunduğum için çok şanslıyım, her gün şükrediyorum. Çünkü çok özel insanlarla çalışıyorum. Bana o kadar çok şey kattılar ki, yapımcımız, yönetmenimiz senaristimiz, oyuncular, teknik ekip, her gün yeni şeyler öğretiyorlar ve her gün daha iyiye doğru ilerlediğime inanıyorum. Bu sebeplerle "Masumlar Apartmanı" hayatım boyunca çok farklı ve özel bir yerde olacak.

İstanbul'un tarihi ve turistik bir yerinde çekim yapmanın size avantajı ve dezavantajı nasıl oluyor?

Evet, İstanbul'un tarihi sokaklarının yaşanmışlığı, hikâyeleri her zaman ilgimi çekmiştir. Arkeoloji eğitimi almış olmamın da bunda etkisi vardır. Tarih kitaplarının yanı sıra, Ahmet Ümit romanlarında olduğu gibi, İstanbul'u tarihi ve sokaklarıyla anlatan her tür edebi esere hayranım. Bundan önceki dizilerdeki çekimlerimiz genellikle platolarda olmuştu. Bu sebeple çekimlerin İstanbul'un tarihi yerlerinde olması beni çok mutlu ettiği gibi, motivasyonumu da oldukça yükseltiyor. Ziyaretçilerimizin de bize ulaşması çok daha kolay. Tabii bu durum bizleri mutlu ettiği kadar, pandemi sebebiyle tedirgin edici de olabiliyor. Sağlık her şeyden önce gelir. Bu sebeple buradan ziyaretçilerimize de teşekkür etmekle birlikte, "maske, mesafe, hijyen" diyorum.

Son olarak Meriç Özkaya'nın kısaca enlerini sormak isteriz.

Buna en güzel cevabı Nazım Hikmet vermiş, bence de, en güzel gün henüz yaşanmamış, en güzel söz henüz söylenmemiş olandır.

Masumlar Apartmanı'nda setlerde en çok eğlendiğiniz oyuncu?

Tüm oyuncular harika, çok güzel bir ortamımız var. Daha çok birlikte çekim fırsatım olduğu için, Ezgi ve Merve ile daha çok vakit geçiriyorum, inanın zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. İnanılmaz güzel enerjileri var.

Bayram karakterinde en sevdiğiniz özellik?

Masumluğu ve saflığı

Şimdiye kadar oynadığınız dizilerde en çok sevdiğiniz karakter hangisi oldu?

Kesinlikle Bayram.

Hayatta en çok korktuğunuz şey nedir?

Elbette korkularım var, aslında korkudan çok endişe diyebiliriz. Son zamanlarda pandeminin yarattığı sıkıntılı durum sebebiyle ülkem ve özellikle genç öğrenci kardeşlerim adına endişeleniyorum. Korkularımla yüzleşmeye çalışıyorum, onlar da hayatımın bir parçası, ancak herhangi biri benim korkumdur diye kendime çekmek istemiyorum.

  • Masumlar Apartmanı
  • Masumlar Apartmanının Bayramı
  • Meriç Özkaya
  • Meriç Özkaya kimdir
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar