• $32,3936
  • 35,1028
  • 2326.71
  • 9134.86
6 Ağustos 2021 Cuma 17:44 | Son Güncelleme:

MasterChef yuvalama tarifi! Somer Şef'ten yuvalamanın püf noktaları

MasterChef yuvalama tarifi! Somer Şef'ten yuvalamanın püf noktaları

MasterChef yuvalama tarifi bugünün belirleyici menüsü oldu. Somer Şefin de aynı zamanda özel tariflerinden olan yuvalama Gaziantep'in meşhur geleneksel yemeklerinden biri. Yuvalamanın püf noktası kullanılan etin yağsız ve sinirsiz olması, aynı zamanda yoğurtla hazırlanan karışımın kesmemesi. İşte yuvalamanın yapılışı ve malzemeleri...

MasterChef yuvalama tarifi merak ediliyor. Gaziantep'in sevilen yemeklerinden olan yuvalamanın yapılışı sanıldığı kadar kolay değil. Somer Şef'in kitabında da yer alan yuvalama tarifinin püf noktası kullanılan etin yağsız ve sinirsiz olması, aynı zamanda yoğurtla hazırlanan karışımın kesmemesi.

MasterChef'te ana kadroya girmeye çalışan yarışmacılar hünerlerini yuvalama tarifinde gösterecek. Gaziantep'in tescilli lezzetlerinden olan yuvalamanın yapılışını ekranda takip edemeyenler için bir araya getirdik. Somer Şef daha önceki MasterChef bölümlerinde kitabında da yer alan yuvalama tarifi hakkında yarışmacılara bilgi vermişti. Somer Şef'in yuvalama tarifinde pirinç blenderden geçirilerek toz hâlinde kullanılıyor ve geleneksel tariften biraz daha katı yapılıyor. Yuvalama köfte gibi görünse de diğer köfte türleri gibi kıymayla değil et çektirilerek yapılıyor ve et kesinlikle yağsız kullanılıyor. İşte MasterChef yuvalama tarifi ve malzemeleri...

YUVALAMA(YUVARLAMA) MALZEMELER

500 gr. pirinç

300 gr. yağsız çiğköftelik et

500 gr. kemikli veya parça et

1 bardak nohut

3 bardak süzülmüş yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 baş kuru soğan

Tuz, karabiber

Yeterli miktarda su

Yağ

Kuru nane

YUVALAMA TARİFİ

Yuvalama tarifi için önce pirinçleri yıkayın. Soğanları minik minik doğrayın.

Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp, et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekin. Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğurun ve üzerini ıslak bezle örtün.

Hamurdan minik parçalar koparın. Avuç içinizle yuvarlayın. Yapışmaması için elinizi sıvı yağa batırın.

Bütün hamur bitene kadar devam edin. Hamurların hepsi yuvarlandıktan sonra suyun içerisine veya kaynayan bir su tenceresine oturtulmuş süzeğin içerisine yuvarlamaları koyun ve çok fazla pişmeyecek şekilde haşlayın.

Haşlanan yuvarlamaları iyice soğutun. Diğer tarafta kemikli eti nohutla iyice pişirin. Ardından haşladığınız yuvarlamaları içine atın.

Yemeğin yoğurdunu ayrı bir tencerede içine un ve yumurta katarak iyice karıştırarak pişirin. Yuvalamanın püf noktalarından biri de budur. Kaynamaya yakın diğer tenceredeki malzemeyi yavaş yavaş yoğurdun içine ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.

Bir tencerede kuru nane dökülmüş sıvı yağda kızdırın ve pişirilmiş yemeğin üzerine ekleyin. Yuvalama tarifi hazır. Afiyet olsun...

SOMER ŞEF'TEN YUVALAMANIN PÜF NOKTALARI

Köfte yağsız ve sinirsiz olmalı

Pririnç geceden ıslatılmalı, kurutulmalı ve blenderda un hâline getirilmeli. Tarifte kullanmak için elekte elenmeli. Aksi taktirde dağılabilir.

  • yuvalama tarifi
  • yuvalamanın püf noktası
  • yuvalamanın yapılışı
  • MasterChef yuvalama tarifi
  • MasterChef
  • Somer Şef
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi