• $32,3317
  • 35,096
  • 2299.01
  • 8992.03
16 Eylül 2021 Perşembe 16:56 | Son Güncelleme:

En çok sevilen Tayland yemekleri... İşte Ananaslı pilav tarifi

En çok sevilen Tayland yemekleri... İşte Ananaslı pilav tarifi

MasterChef!in bugünkü belirleyici menüsü Tayland mutfağının yemek ve tatlı tarifleri oldu. Peki, Tayland yemekleri listesinde neler var? Baharatlar ve meyvelerle zenginleştirilmiş yemeklere sahip Tayland farklı yemek tarifi arayanlar için de zengin bir menü sunuyor.

MasterChef Tayland yemekleri merak ediliyor. Tayland mutfağında meşhur olan yemeklerin başında ananaslı pilav, tom yum soup, phad Thai, yam nua yer alıyor. Tayland tatlılarında ise tropikal meyveler, palmiye şekeri, pirinç unu ve Hindistan cevizi sütü bol miktarda kullanılıyor. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere Tayland mutfağından yemek ve tatlı tarifleri...

MasterChef'te Tayland mutfağına özenenler için harika bir menü hazırladık. Tayland mutfağında meşhur olan yemeklerin başında ananaslı pilav, tom yum soup, phad Thai, yam nua yer alıyor. Tatlılar arasında ise Mango yapışkan pirinç, sütlü pirinç topları, roti, Hindistan cevizli dondurma, mango panna cotta yer alıyor. Tayland tatlılarında ise tropikal meyveler, palmiye şekeri, pirinç unu ve Hindistan cevizi sütü bol miktarda kullanılıyor. İşte ananaslı pilav tarifinden tom yum soup yemeğine kadar en lezzetli Tayland tarifleri...

ANANSLI PİLAV TARİFİ

1 ananas

300 gr pişmiş ve soğutulmuş pirinç (yasemin veya basmati)

Yarım doğranmış yeşil biber

Yarım doğranmış kırmızı biber

Yarım soğan

2 diş sarımsak

1/4 su bardağı kaju

4-6 karides, çiğ veya pişmiş

1 yumurta

4-6 yemek kaşığı sıvı yağ

2 çay kaşığı köri tozu

Yarım çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal

2 yemek kaşığı balık sosu

1 yemek kaşığı soya sosu

2 çay kaşığı susam yağı

Bir tutam beyaz biber

SÜSLEMEK İÇİN

1 taze soğan

1 kırmızı biber

ANANASLI PİLAV TARİFİ

Tayland ananaslı pilav tarifi için önce ananasları temizleyin ve uzunlamasına dilimleyin. Bir ananas kâsesi oluşturmak için küçük bir soyma bıçağı kullanın ve bir dikdörtgen çizerek iç tarafını oyun.

Dikdörtgenin içinde çapraz çizgiler atın ve oyduğunuz kısımları bir kaşıkla çıkarın. Çıkardığınız ananas parçalarını ince ince doğrayın ve bir kaba koyun. Oyduğunuz ananası da bir kenara alın.

2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada yüksek ısıda ısıtın ve karidesleri ekleyin. Karidesler pembeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin.

Tavadan çıkarın ve bir kenara koyun. 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada yüksek ısıda ısıtıp yumurtayı tavanın içine kırın, yumurta yarı pişene kadar kızartın, sarısını kırın ve spatula ile beyaza bölün.

Yumurtayı tavanın bir tarafına alın. Diğer tarafında ise pirince yer açın. Tavaya 1 yemek kaşığı bitkisel yağ ekleyin ve ısındıktan sonra pirinci tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.

Pirinç iyice karıştırıldıktan sonra doğranmış sebzeleri ekleyin ve iyice karışana kadar kızartın. Köri tozu, zerdeçal, kaju fıstığı ekleyin ve birlikte kızartın, karidesleri tekrar tavaya geri koyun ve kızartmaya devam edin.

Pirincin üzerine hafif soya sosu ve balık sosu ekleyin ve kızartın. Beyaz biberle tatlandırın ve bir tutam susam yağı ekleyin. Üzerini taze soğan ve kırmızı biber ile süsleyin. Tüm malzemeyi oyduğunuz ananasın içerisine doldurun. Ayırdığınız ananaslarla son olarak süsleyin. Ananaslı pilav tarifi hazır. Afiyet olsun.

TOM YUM ÇORBASI MALZEMELERİ

350-450 gram jumbo karides

4 su bardağı tavuk suyu ya da normal su

3 sap limon otu

225 gr konserve mantar (süzülmüş)

3 yemek kaşığı balık sosu

¼ bardak limon suyu

10 adet kefir misket limonu yaprağı(ikiye bölünmüş)

2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

1 yemek kaşığı kişniş yaprağı

4 adet kırmızı çili biberi (çekirdekleri alınıp doğranmış)

2 adet taze soğan (ince doğranmış)

YAPILIŞI

Tom yum çorbası tarifi için öncelikle karideslerin kabuklarını soyduktan sonra temizleyip bir kenarda bekletin. Karidesin kabuklarını yıkayıp su ya da tavuk suyuyla birlikte kaynatın.

Limon otlarını ezdikten sonra misket limonu yapraklarıyla birlikte çorbaya ekleyin. Çorbayı kısık ateşte 5-6 dakika otların rengi değişene kadar pişirin.

Ardından çorbayı süzüp suyunu tekrar tencereye boşaltın ve ısıtın. Mantar ve karidesleri tencereye atın. Karidesler pembeleşinceye kadar pişirince balık sosu, taze soğan, misket limonu ve yapraklarını koyun. Son olarak tuzunu ve baharatını kontrol edin. Piştikten sonra kâselere alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Masterchef tayland yemekleri
  • Tom yum çorbası tarifi
  • anaslı pilav tarifi
  • ananaslı pilav
  • phad Thai
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak