• $9,7324
  • €11,3491
  • 563.384
  • 1488.94
25 Ağustos 2021 Çarşamba 09:16 | Son Güncelleme:

MasterChef mantı tarifi! Mehmet Şef'ten mantının 5 püf noktası

MasterChef mantı tarifi! Mehmet Şef'ten mantının 5 püf noktası

MasterChef mantı tarifi ana kadronun ilk mavi önlüğünü alan kişiyi belirledi. Peki, mantı nasıl yapılır? Mantının püf noktası nedir? Şef Mehmet Yalçınkaya mantının püf noktasını şöyle sıralıyor: Mantının kesinlikle unlu vaziyette suya atılmamalı ve mantının suyu soğukken tuz atılmaz. İşte MasterChef mantı tarifi ve malzemeleri...

MasterChef mantı tarifi merak ediliyor. Mantının lezzetli olması için birkaç püf noktası bulunuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya mantının püf noktasını şöyle sıralıyor: "Mantı kesinlikle unlu vaziyette suya atılmamalı ve mantının suyu soğukken tuz atılmamalı." İşte MasterChef mantı tarifi ve malzemeleri...

Mantı tarifi hem zahmetli hem de lezzetli. Peki, bir mantıyı iyi yapan kriterler neler?

MEHMET ŞEF'TEN MANTININ PÜF NOKTALARI

Mantı hamuru çok ince açılmaz, 2 milim olur

Mantı harcı sulu olmaz

Mantı unlu vaziyette suya atılmaz

Kesinlikle et suyunda haşlanır

İyi yoğrulmamış hamurdan mantı çıkmaz

Mantının suyu soğukken tuz atılmaz

KAYSERİ MANTISI MALZEMELER

1 yumurta

2 su bardağı un

1 çay bardağı su

1 kâse yoğurt

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

İÇ HARÇ MALZEMESİ

200 gr. kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

KAYSERİ MANTISI TARİFİ

Önce mantı hamurunu yoğurun. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru bölerek bezelere ayırın. Bezelerin üzerini kurumaması için bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Hamur dinlenirken mantı içini hazırlayın.

Kayseri mantısı bohça biçiminde şekillendirilir. Bu nedenle yufkası tam kare olarak kesilir ve içi doldurulduktan sonra, karenin köşeleri birbiri üzerine birleştirilir.

Kayseri mantısı yağda salça kavurarak ya da makarna gibi haşlanarak iki şekilde pişirilir. Biz haşlamasını anlatacağız.

Mantının üzerini kapatacak miktarda kaynamış su ile birlikte tuz ilave edilir. Tencere kaynamaya başladıktan sonra bir kez karıştırlır ve kapağı kapatılır.

Ardından mantının diriliğine göre pişirilir. Süzülen mantı üzerine sarımsaklı yoğurt veya sumak gezdirilir. Afiyet olsun...

MasterChef esnaf lokantası menü tarifleri

  • MasterChef mantı tarifi
  • mantı tarifi
  • mehmet şeften mantının 5 püf noktası
  • mantının püf noktası
  • şef mehmet yalçınkaya
<p>Yeşilçam'ın usta ismi Hülya Koçyiğit, 1963 yılında henüz 16 yaşındayken Susuz Yaz adlı filmle bey

Hülya Koçyiğit bilinmeyenlerini anlattı

Erdoğan ve Aliyev'in açılışını yapacağı Fuzuli Havalimanı 8 ayda inşa edildi

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkım dalgası

Göktaşı ile öyle bir şey yaptı ki! Her anını paylaştı