• $13,3392
  • €15,14
  • 789.309
  • 2014.21
18 Mart 2021 Perşembe 16:35 | Son Güncelleme:

Mantarlı lazanyanın püf noktası beşamel sosu eşit dağıtmak! Mantarlı lazanya tarifi

Günün yemek menüsüne hâlâ karar vermeyenler için mantarlı lazanya tarifi hazırladık. Lazanyanın püf noktası beşamel sosunu lazanya yapraklarına eşit dağıtmaktır. Aksi taktirde lazanya sert kalır. Akşam yemeği menüsünü lezzetlendiren lazanyanın yanını istediğiniz bir çorba ve tatlıyla çeşitlendirebilirsiniz. Mantarlı lazanya tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Mantarlı lazanya tarifi akşam yemeği menüsüne hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Peki, mantarlı lazanya nasıl yapılır? Mantarlı lazanyanın püf noktası nedir? Lazanyanın püf noktası lazanya yapraklarının beşamel sosuyla iyi ıslanmasıdır. Aksi taktirde lazanya sert olur. İç harcının baharatı ve iyi pişmesi de lazanyanın lezzet sırlarından biridir. İşte mantarlı lazanya tarifi ve malzemeleri...

MANTARLI LAZANYA MALZEMELER

6 adet mantar

1 kâse kıyma

8 adet lazanya

1 adet soğan

2 adet domates rendesi

1 çorba kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Baharat ve tuz

1 su bardağına yakın sıcak su

Beşamel sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Çok az tuz

Üzeri İçin:

2 su bardağı kaşar rendesi

MANTARLI LAZANYA TARİFİ

Mantarlı lazanya için önce iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ilave ederek pişirin.

Daha sonra domates rendesini, salçayı, istediğiniz baharatları, tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Lazanyayı pişireceğimiz uzun kabın tabanına lazanyayı döşeyin. Üzerine önce biraz beşamel sostan koyun. Sonrasında kıymalı harçtan biraz döküp eşit şekilde dağıtın. Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.

Bir lazanya bir kıymalı harç ve arada beşamel sos olacak şekilde üst üste dizerek lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. İsteyenler aralarına kaşar rendesi de ekleyebilir. Ardından beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.

Üzerini folya ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin. Üzeri kızarınca lazanyayı fırından çıkarabilirsiniz. Mantarlı lazanya hazır afiyet olsun...

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip biraz kavurun. Sonra azar azar sütü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.

Tuzu, karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına geldiğinde birkaç dakika kaynadığında ocağın altını kapatın.

Süre sonunda folyoyo çıkarıp tekrar fırına verelim.

Kıymalı Mantarlı Lazanyamızın üzeri kızarana kadar fırında bekletelim.

Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!
Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!

Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!
Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!

Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi
Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi

Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi

<p>Haber: Ayşe Gültekin</p><p>Şehirlerarası ulaşım ağı  olan Bayrampaşa, dünyanın tekstil mer

Atila Aydıner ile 'yerli yerinde' Bayrampaşa Belediyesi'nden anlamlı eser

67 yıldır banyo yapmayan dünyanın en pis insanı! Doktorları hayrete düşürdü!

Boğa'nın gazabı! Herkes kaçarken o kamerasını açtı ve...

Dev timsahı kepçeyle durdurabildi! Yaklaşık bir ton ağırlığında