Avokadolu tarifler hem görüntüsü hem de sağlıklı olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Hafta içi her gün yayınlanan Benim Yemeğim Programı'nın bugünkü yemeği avokadolu tagliatelle tarifi oldu. Peki, avokadolu tagliatelle nedir, nasıl yapılır? Avokadolu tagliatelle hamur işinden oluşan soslarla lezzetlendirilen bir yemektir. Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle nefis avokadolu tarife bayılacaksınız. İşte Benim Yemeğim avokadolu tagliatelle tarifi ve malzemeleri...
AVOKADOLU TAGLİATELLE MALZEMELER
Makarna hamuru için:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı semolina unu
6 yumurta sarısı
1,5 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Kalamar için:
1 adet tüp kalamar
1 su bardağı soda
1,5 yemek kaşığı karbonat
1,5 su bardağı süt
Sos için:
4 yemek kaşığı krema
2 adet avokado
1 adet yeşil elma
1 diş sarımsak
6 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
MAKARNA HAMURUNUN YAPILIŞI:
Un, semolina unu, yumurta sarısı, tuz, zeytinyağı ve su ekledikten sonra 15 dakika boyunca yoğuruyoruz. Hamuru açıp katladıktan sonra eşit şekilde doğruyoruz. Yaklaşık 10 dakika makarnayı havalandırıyoruz. Kaynamış suyun içine zeytinyağı ekleyerek makarnalarımızı haşlıyoruz.
KALAMARIN YAPILIŞI:
Kalamarı soda ve karbonatta 2 dakika bekleterek, kaynayan sütte haşlıyoruz.
SOSUN YAPILIŞI:
Parmesan peyniri, fesleğen, sarımsak, avokado, yeşil elma ve kremayı blenderda çekiyoruz. Sosu tavada kaynatarak makarnayla karıştırıyoruz. Makarnamızı, kalamarla birleştirerek tabaklıyoruz.