• $ 7,2916
  • € 8,5355
  • 477.149
  • 1060.59
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
08 Temmuz 2020 Çarşamba 11:13 | Son Güncelleme:

Kilo aldırmayan yoğurtlu salata tarifleri! Yoğurtlu salatalar!

Yoğurtlu salatalar özellikle yaz günlerinin vazgeçilmez öğünleri arasında yer alıyor. Kereviz salatası ve yeşil mercimek salatası da bu tarifler arasında en popüler olanı diyebiliriz. İşte misafirinize ikram edeceğiniz en lezzetli yoğurtlu salata tarifleri...

Yoğurtlu salata tarifleri birçok kişi tarafından seviliyor. Kereviz salatasından yeşil mercimek salatasına kadar birçok çeşidi olan yoğurtlu salatalar cevizle ve kızartılmış biberle buluşunca ortaya lezzet şöleni çıkıyor. Peki, kereviz salatası nasıl yapılır? En çok sevilen yoğurtlu salatalar hangileridir? İşte yaz günlerinizin vazgeçilmez öğünü olacak tarifler...

KEREVİZ SALATASI NASIL YAPILIR?

Yoğurtlu salata tarifleri arasında en çok sevilenlerden biri de kereviz salatasıdır. Diyet yapanlar tarafından da oldukça tercih edilmektedir.

Kereviz salatası için malzemeler: 1 kereviz, 1 havuç, süzme yoğurt, normal yoğurt, dereotu, tuz ve sarımsak.

Kereviz salatası yapılışı: Öncelikle havucu soyduktan sonra rendeleyin. Ardından 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteleyin ve soğuması için bekletin. Derin bir kâsede süzme yoğurt ile normal yoğurdu karıştırın. Kerevizi hızlıca soyun ve yıkayıp yoğurdun üzerine rendeleyin. Kerevizin kararması için ara sıra yoğurtla rendelenmiş kerevizi karıştırın. Rendeleme işlemi bittikten sonra soğuyan havucu, ince ince doğradığınız dereotunu, sarımsak ve tuzu da ekleyerek salatayı karıştırın. Salatayı servis tabağına alarak maydanoz veya cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

YEŞİL MERCİMEK SALATASI NASIL YAPILIR?

Yeşil mercimek salatası malzemeleri: 1 çay bardağı arpa şehriye, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı dolusu mayonez, 2 diş sarımsak, 16 yemek kaşığı yoğurt, dereotu ve tuz.

Üzeri İçin: Zeytinyağı veya tereyağı, toz biber

Yeşil mercimek salatası yapılışı: Mercimeği ve şehriyeyi ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Yoğurdu, mayonezi ezilmiş sarımsağı ayrıca başka bir kapta karıştırın. Doğranmış dereotunu ve tuzunu da ilave edin. Bütün malzemeleri birleştirin. Servis tabağına aldıktan sonra yağda kızarttığınız biberle servis yapabilirsiniz.

Ay Yıldız şeklinde inşa edilen cami bugün Cuma namazıyla ibadete açıldı

Ay Yıldız şeklinde inşa edilen cami bugün Cuma namazıyla ibadete açıldı

Şanlıurfa'da tedavileri tamamlanan 25 yabani kuş doğaya bırak�

Şanlıurfa'da tedavileri tamamlanan 25 yabani kuş doğaya bırakıldı

Muğla'da sokak köpeğinin sırtından alınan deri, ayağ

Muğla'da sokak köpeğinin sırtından alınan deri, ayağına nakledildi

Kazakistan'da 15 yüzyıla ait sufi tekkesi bulundu

Kazakistan'da 15 yüzyıla ait sufi tekkesi bulundu