• $32,3592
  • 34,9871
  • 2325.45
  • 9079.97
3 Nisan 2021 Cumartesi 11:19 | Son Güncelleme:

Kendini keşfetme testi! Gelecekte neler bekliyor?

Kendini keşfetme testi! Gelecekte neler bekliyor"

Hayat bazen tiyatroya insanlar da oyuncuya benzetilir. Alınan sahneler hep ortaktır. Ev, okul, iş yeri gibi... Bu sahnede herkes gelecekten haber almak ve kendini tanımak ister. Çünkü kendini keşfetme isteği insan oğlunun vazgeçemediği özelliğidir. Kokoloji testiyle hayatınızın dönüm noktası olan özelliklerini bir araya getirdik. Vereceğiniz cevaplar gelecekte sizi nelerin beklediğini gösterecek. İşte hayal dünyasını önünüze serecek gelecek testi...

Kokoloji testleri kişinin kendini keşfetmesini sağlıyor. "Hayatınızı tiyatro sahnesi olarak görseydiniz hangi oyunda yer alırdınız?"gibi sorulara verdiğiniz cevaplar gelecekte sizi nelerin beklediğini gösterecek. Gelecek testine hazır mısınız?

Her günü sahnede geçirdiğimiz söylenebilir. Hatta oyunu türlere göre ayırabiliriz. Ofis komedileri ve okul sonrası spesiyalleri hatta kimi zaman bir polisiye ya da romantik macera ve her günün yıldızı olan siz...

İşte hayat sahnesini bu kadar sürükleyici ve bu kadar çeşitli yapan da budur. Her bölümdeki oyuncular sokaktaki figüranlar da kendi tiyatrolarının her gün karmaşıklaşan oyununda yıldızdırlar. İki insan arasında en basit iletişim bile içerisinde sonsuz anlamlar barındırabilir. Belki bu yüzden aynı karakterlere ve aynı hikâyelere karşın sıkılmayız. Şimdiki senaryoda perde kalkıyor ve spot sizin üzerinizde...

SORULAR

1. Bir tiyatro topluluğunun üyesisiniz. En çok ne tür bir oyunda rol almak istersiniz? Bu oyunda en önemli sahneniz hangisi? Detaylı olarak açıklayın.

2. Bu rol için denemeye girdiniz ve tüm arkadaşlarınız arasından başrol için seçildiniz. Seçildiğinizde en büyük rakibiniz size ne söyledi?

3. Açılıştan önceki son kostümlü provada yönetmeni önünüzde kollarını kavuşturup otururken gördünüz. Oyununuzu beğenmemiş gözüküyor. Beğenmediği nedir?

4. Oyun hiç hatasız oynandı ve büyük başarı kazandı. alkışlarla tekrardan sonra kalabalık mutlu bir şekilde evine gitti ve şimdi sessiz. Karanlık boş koltuklara ne dersiniz?

CEVAPLAR

Tiyatro kendiniz için yarattığınız hayal dünyasını temsil eder. Bu teste verdiğiniz cevaplar geleceğinizde sizi nelerin beklediğini gösterir. Isamu Saito'nun kitabından gelecek testi cevapları...

1. Oynamak istediğiniz oyun geleceğinizdir. Bir melodram mı trajedi mi yoksa laubali bir pasta savaşı mı seçtiniz? Önemli sahne olarak seçtiğiniz de hayatınızın dönüm noktası olacağını düşündüğünüz şeydir. Eğer bir aşk sahnesi seçtiyseniz demekki hayatınızı bir aşk değiştirecek. Sevdiklerinizden ayrılmak zorunda kaldığınız bir sahne miydi yeni insanlarla tanıştığınız bir sahne ya da bir savaş sahnesi... Bunların hepsi sizin sahne ortasına gelerek en önemli sahnenizi oynama zamanınızı gösteren ipuçları olabilir.

2. Rakibinizi hayal ettiğiniz şekil gelecekteki sizin bugünkü size tepkisini yansıtır. Rakibinizin sözleri daha olgunlaştığınızda geçmişe neler hissederek bakacağınızı söyler. Sözler: "Fevkalade. Böyle çalışmaya devam et" gibi cesaretlendirici miydi? "Kendini kaybetme bir başarılı oyun seni yıldız yapmaz. Başarılı olman için önünde daha çook yol var" gibi dikkatli olmaya mı çağırıyordu?

3. Yönetmen oyunu her yönüyle soğuk ve tarafsız bir gözle izler. Onun memnuniyetsizliği kendinizde bilinçaltınızda zayıf olarak gördüğünüz bir noktayı işaret eder. Oyununuzdaki hata geleceğinizde büyük olasılıkla en fazla tekrarlayacağınız hatadır. Eğer karakterinizin sahnede yok olduğunu söylediyse hayatta kendiniz için konuşmayı öğrenmelisiniz demektir. Oyunun yıldızının kim olduğunu unutmayın. Diğer yandan eğer tüm sahneyi parsellediğinizi söylediyse kendinizi biraz kontrol etmenizde yarar var demektir. Kimse bencil oyuncuları sevmez. Eğer zamanlamanızın zayıf olduğunu söylediyse kapınızı çalan fırsatları kaçırmamak için dikkatli olmalısınız. Gerçek hayatta bir sahneyi baştan oynama şansı yoktur. Eğer sizi izlemenin sıkıcı olduğunu söylediyse kendinizi biraz canlandırmalısınız. Eğer kendi oyununuzdan kendiniz sıkılıyorsanız bir de geri kalanları düşünün.

4. Boş tiyatroya söylediğiniz sözler hayatınızın sonunda söyleyeceğinizi düşündüğünüz sözlerdir. Bu ünlü son sözler arasında tanıdığınız var mı

"Allah'a şükürler olsun bitti. Bir içkiye ihtiyacım var" anlaşılabilir bir istek ama gittiğiniz yerde bar yok.

"Küçük insanlar olmadan başaramazdım" yolumuzda bize yardım edenleri unutmamak güzel bir davranıştır.

"Pek de fena değildi" Belki de bu hepimizin söylemeyi umut ettiği veda sözcükleridir.

"Aç kollarını dünya ben geliyrum" Siz tam olarak nereye gittiğinizi düşünüyorsunuz?

  • gelecek testi
  • kokoloji testi
  • gelecekte sizi neler bekliyor
  • kendini keşfetme
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı