• $8,0874
  • €9,5548
  • 494.461
  • 1144.45
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
31 Temmuz 2020 Cuma 14:18 | Son Güncelleme:

Kebap tariflerinin vazgeçilmezi patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri

Kebap tariflerinin vazgeçilmezi patlıcan kebabı nasıl yapılır" Patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da sofraların vazgeçilmezi olan kebap tarifleri ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Bunlar arasında ise en popüler olanı patlıcan kebabı tarifi ve malzemelerini sizler için derledik. İşte patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri...

Patlıcan kebabı bayram sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Patlıcan ve et sevenler için özel bir yemek olan patlıcan kebabını evde kendiniz deneyebilirsiniz. Kesilen kurbanlar bir yandan ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor bir yandan da akrabalar ile keyifli sofralarda paylaşılıyor. Birçok insan bayram sofrasında patlıcan kebabı ile akşam yemeğine lezzet katıyor. Türk mutfağının sevilen kebap tarifleri arasında yer alan patlıcan kebabı tarifini adım adım sizler için hazırladık. İşte patlıcan kebabı tarifi ve malzemeleri.

PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kıyma

2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı bayat ekmek

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

3 adet patlıcan

3 adet kiraz domates(boş yerlere eklemek için)

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su1 adet rendelenmiş domates1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 adet yeşil biber1 diş ezilmiş sarımsak

PATLICAN KEBABI YAPILIŞI

1. Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.

2. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.

3. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.

4. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.

5. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.

6. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

<p>Editör-Kurgu: Ezgi Aşık / <a href='mailto: ezgi.asik@turkmedya.com.tr'>ezgi.asik@turkmedya.com.tr

İstihdama büyük destek… Torba yasadan kim nasıl yararlanabiliyor?

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Hayalleri gerçekleştirme zamanı! 27 Ekim günlük burç yorumları

Türkiye'nin yerli ve milli sebze tohumları kadınlara emanet