Hatay kaytaz böreği sevilen ve denenen yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Kaytaz böreğinin ana malzemeleri arasında un, maya, şeker, tuz ve yağ yer alıyor. Kaytaz böreğinin püf noktası hamurun yağla açılması ve iç harcında kullanılan nar ekşisidir.
Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz kaytaz böreğinin yapılışını adım adım anlattık. İşte Hatay kaytaz böreği tarifi ve malzemeleri...
KAYTAZ BÖREĞİNİN HAMURU İÇİN MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Un
Tuz
Zeytinyağı(hamuru açmak için)
Kaytaz böreğinin iç harcı malzemesi
200 gram kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
HATAY KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken kaytaz böreği iç harcını hazırlayın. Soğanları minik minik doğrayın ve diğer malzemelerle iç harcı yoğurun.
Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Her beze için elinizi zeytinyağına sürün ve açın. Kare şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Böreklerin içine kıymalı harcı yerleştirin. Kızarana kadar önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin. Kaytaz böreği hazır. Afiyet olsun...