• $32,3963
  • 35,0923
  • 2326.31
  • 9079.97
11 Mayıs 2021 Salı 12:14 | Son Güncelleme:

Kayseri yağlaması tarifi! Bugün ne pişirsem diyenlere birebir tutan tarif

Kayseri yağlaması tarifi! Bugün ne pişirsem diyenlere birebir tutan tarif
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kayseri yağlaması tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü belirleyici menüsü oldu. Kayseri yağlaması hamur ve iç harç olmak üzere iki aşamada yapılır. Önce hamurlar açılır, ardından iç harç hazırlanarak hamurların arasına koyulur. Son olarak sarımsaklı sosla lezzetlendirilir. Şef Rafet İnce'nin adım adım Kayseri Yağlaması tarifi ve malzemeleri sizlerle...

"Bugün iftara ne pişirsem?" diye hâlâ araştırıyorsanız Kayseri yağlaması tarifi tam sofranıza layık. Benim Yemeğim'in 11 Mayıs tarifi olan Kayseri yağlaması hem pratik hem de lezzetli bir yemek. Kayseri yağlaması hamur ve iç harçtan oluşan iki aşamada yapılıyor. Sarımsaklı yoğurtla servise hazırlanan Kayseri yağlaması tarifi Kayseri'ye özgü bir yemek olsa da son yıllarda oldukça popüler oldu.

Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim yemek yarışmasını kaçıranlar için şefin tarifiyle Kayseri yağlamasının yapılışını adım adım anlattık. İşte iftara hazırlayan lezzet yolculuğu...

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELER

Hamuru İçin:

3 su bardağı un

Yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Su

İç harcı için:

350 gram dana kıyma

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

KAYSERİ YAĞLAMASININ YAPILIŞI:

Hamurun Yapılışı:

Kayseri yağlaması tarifi için önce hamurumuzu hazırlayalım. Kabımıza süt, kuru maya, toz şekeri ilave edip suyla açıyoruz. Daha sonra un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyip 10 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Hamurumuzu 8 parçaya bölüp hepsini ince bir şekilde açtıktan sonra tavada alt üst kızartıyoruz.

İç Harcının Yapılışı:

Kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kıymayla kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı toz biber, salça ve tuz ilave edip bir su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.

Sarımsaklı Yoğurt Yapılışı:

Yoğurda ezdiğimiz sarımsağı, tuz ve biraz su ekleyip karıştırıyoruz. Yağlama hamurlarını tabağa alıyoruz ve hamurların arasına iç harcımızı kat kat diziyoruz. Dilimlediğimiz yağlamanın üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ediyoruz. "Bugün iftara ne pişirsem?" diyenler için Kayseri yağlaması hazır afiyet olsun...

Hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği 5 adımda baklava tarifi! Nefis Ramazan baklavasının yapılışı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür