• $32,3434
  • 35,1402
  • 2308.69
  • 9079.97
18 Ağustos 2022 Perşembe 18:33 | Son Güncelleme:

Kalamar dolması tarifi! MasterChef'te eleyici yemek oldu

Kalamar dolması tarifi! MasterChef'te eleyici yemek oldu

MasterChef'in ana kadrosuna seçmeler devam ederken kalamar dolması 18 Ağustos'un belirleyici yemeği oldu. Peki, ana kadroya 16. Yarışmacıyı belirleyen yemek kalamar dolması nasıl yapılır? İşte adım adım şeflerin istediği kalamar dolması tarifi ve malzemeleri…

MasterChef izleyenler kalamar dolması tarifini merak ediyor. MasterChef'in ana kadroya alınacak 16. Yarışması kalamar dolmasını yaparak jürilere kendini beğendirecek. Peki, kalamar dolması nasıl yapılır?

Çok sevilen deniz ürünlerinden biri olan kalamar farklı çeşitlerde yapılıyor. Kalamarın iç organları kuyruk kısmından çekerek çıkartılıyor. İşte kalamar dolması tarifi...

MASTERCHEF KALAMAR DOLMASI MALZEMELERİ

1 adet küçük boy, körpe kalamar

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

1 adet küçük boy domates

2 adet orta boy sivri biber

50 gram küçük boy karides

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Güveç için:

1 adet büyük boy yeşilbiber

2 adet kültür mantarı

2 yemek kaşığı soya sosu

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tereyağı

KALAMAR DOLMASI TARİFİ

Kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.

Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.

Derisini çıkardığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.

İçi dolduktan sonra ızgarada pişecek olan körpe kalamarı arzuya göre daha da yumuşaması için süt içerisinde bekletin.

İç harcını hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince doğrayın.

Sarımsağı halka halka dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Lezzetini vermesi için sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin.

Ayıklanmış küçük boy karidesleri, sarımsaklarla birlikte 2 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış sivri biber ve domatesleri katın. Tuzunu ekleyin.

Hazırladığınız iç harcı ocaktan alıp, kısa süre beklettikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayın.

Süt içinde yumuşayan temizlenmiş kalamarın iç kısmını hazırladığınız harç ile doldurun. Uç ve ağız kısmını birer kürdan yardımıyla kapatın. Kızdırılmış ızgara üzerinde 3-4 dakika kadar pişirdiğiniz kalamar dolmasını güveç kabına alın.

Lezzet vermesi için; ince ince doğranmış sarımsak, iri iri kesilmiş yeşilbiber, kültür mantarı, soya sosu ve tereyağı ilavesiyle önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Aralarda alt üst etmeyi ve kurumaması için sosundan üzerine gezdirmeyi unutmayın.

  • kalamar dolması tarifi
  • kalamar dolması
  • kalamar
  • MasterChef
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'