• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
16 Kasım 2021 Salı 13:27 | Son Güncelleme:

Kadınlara para kazandıran 7 popüler alan

Kadınlara para kazandıran 7 popüler alan
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Son yıllarda kadınların para kazanabildiği alanların çeşitliliği arttı. Özellikle anneleri mutlu eden bu durum hem aile ekonomisine katkı sunuyor hem de annelerin eve daha çok vakit ayırmasını sağlıyor. Kadınlara en çok para kazandıran popüler alanları bir araya getirdik.

Son yıllarda kadınlara para kazandıran birçok alan var. Ev hanımlarından tutun da çalışan kadınlara kadar birçok kişi birden fazla iş yapıyor. Bunların bazılarına hobi olarak başlasalarda bir süre sonra kazanca dönüşüyor. Peki, kadınlar hangi alanlarda para kazanıyor? İşte cevabı...

KADINLARA PARA KAZANDIRAN 7 ALAN

Tarımdan kozmetiğe kadar her sektörde kadınları görmek mümkün. Alanlar genişledikçe ve seçenekler arttıkça tercihler de değişti.

1. SOSYAL MEDYADAN PARA KAZANMAK

Para kazandıran meslekler denilince akla ilk gelen alan sosyal medya oldu. Instagram bu konuda kadın girişimcilerin bir parçası oldu. Her ne kadar suistimal edenler olsa bile buradan ürün tanıtımı yapabilir ya da firmaların size gönderdiği ürünlerin linkini paylaşarak da para kazanabilirsiniz.

2. EVDE YEMEK YAPMAK

Önceden marka takıntısı önemliyken şu an doğallık ve hijyen ön planda. Dolayısıyla güven kazananlar bu işi sektör hâline getirdi. Evde yemek yaparak para kazanmak mümkün. Yapılan yemekleri lokantalara veya restoranlara pazarlayan da var internet aracılığıyla sosyal medyada kendi markasıyla satan da var.

3. EVDE HEDİYELİK YAPMAK

Nişan, düğün, parti veya nikah gibi özel günler için yapılan hediyelikler de para kazandırıyor. Hatta bu bir sektör hâline geldi. Evde yapıp bir markaya satış yapanların olduğu gibi kendi markasını sosyal medya üzerinden satanlar da var. Tek yapmanız gereken gelir-gider dengesine göre malzeme alışverişi yapmak.

4. İKİNCİ EL GİYSİ SATIŞI

İlk duyduğunuzda tuhaf gelse de bu da bir sektör hâline geldi. Çünkü devir geri dönüşüm devri. Artık herkes kıyafetleri çöpe atmak yerine kendine ikinci el satış dolabı oluşturuyor. Ayrıca sadece giysi de değil mutfak gereçleri, parfüm ya da diğer kişisel eşyalar için de popüler hâle geldi. Bunu bir mağaza ile taçlandıranlar da var.

5. PARTİ ORGANİZASYONU YAPMAK

Artık her özel gün bir parti ile kutlanıyor. Özellikle baby shower ya da evlenme teklifi için organizasyona ihtiyaç duyanlar için bir sektör oluştu. Sadece bir kere satın alacağınız malzemelerle binlerce kişinin özel gününün mimarı olabilirsiniz.

6. TARIM

Pandemi süreci birçok kişinin tarımla ilgilenmesini sağladı. Hibe desteğinden yararlanan birçok kadın kendi ürününü yetiştirmeye başladığı gibi işi ihracata kadar götürenler de oldu.

7. KOZMETİK ÜRÜNÜ SATMAK

Bazı firmalar mağaza yerine ürünlerini satış temsilcileri aracılığıyla geniş ağlara ulaştırıyor. Özellikle kadınları tercih eden kozmetik markaları bunu çok iyi yapıyor.

Balığın yanında helva tüketilmesinin 3 sebebi

Aslan burcunun çekilmez 3 özelliği

Boğa burcu Ay tutulması kimlere şans getirecek?

  • kadınlar
  • para kazandıran alan
  • para kazandıran meslek
  • para
  • para kazandıran
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi