• $9,5788
  • €11,1568
  • 552.22
  • 1468.26
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:45 | Son Güncelleme:

Kabaklı 3 kolay tarif

Kabaklı 3 kolay tarif
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bal kabaklarının toplanma zamanı geldi. Peki, bal kabağı nasıl değerlendirilir? Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz 3 lezzetin tarifini bir araya getirdik. "Bal kabağı nasıl pişirilir? Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?" diye internette araştırma yapanlara işte kabaklı 3 tarif...

Kabaklı tarifler araştırılıyor. Çünkü kabak toplama zamanı geldi. Peki, kabaklar mutfakta nasıl değerlendirilir? Genelde bal kabağından herkes tatlı yapmayı tercih eder. Fakat aslında bal kabağının çorbası da meşhurdur. Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz 3 lezzetin tarifini bir araya getirdik. Bal kabağı tatlısının püf noktası bir öncesinden kabağı şekerle bekletmektir. İşte kabaklı 3 tarif...

1. KLASİK KABAK TATLISI TARİFİ

Kabak tatlısı için kabakları 1 gün öncesinden hazırlayıp akşamdan şekere yatırıyoruz. Sabaha kadar kendi kendine sulanıyor, ertesi gün çok kısık ateşte, kabak tatlısını pişiriyoruz. Çevre illerden kabak tatlısını yemek için gelen çok misafirimiz var. Tayinlisini, pekmezlisini, cevizlisini arzu edene kaymaklısını yapıyoruz. Bir de Düzce'nin kamış pekmeziyle renklendiriyoruz ve tatlandırıyoruz.

2. FIRINDA KABAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

400 gr şeker

500 gr balkabağı (soyulmuş)

1 yemek kaşığı tereyağı

6 adet karanfil

Üzeri için:

100 gr dövülmüş ceviz

2 yemek kaşığı tahin

FIRINDA KABAK TATLISI TARİFİ

1. Fırında kabak tatlısı için önce bal kabağını bir bıçak veya patates soyacağı ile soyun. Soyduğunuz bal kabaklarının ortasındaki pislikleri atın ve bal kabaklarını küçük dilimler haline getirin. Dilimlediğiniz bal kabaklarını derin bir tencereye veya tepsiye alın.

2. Bal kabaklarının üzerine şekeri ilave edin ve ikisini iyice karıştırın. Kabınızın üzerini bir kapak veya streç film yardımıyla hava geçirmeyecek şekilde kapatın ve şekerli bal kabaklarını bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletin.

3. Bir fırın tepsisi alın ve altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı elinizle top yapıp muslukta ıslattıktan sonra sererseniz bal kabağınız daha iyi pişecektir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 gece beklettiğiniz şekerli bal kabaklarını dökün.

4. Üzerine karanfil ve tereyağı parçalarını da ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo yardımıyla kapatın. Fırınınızı açın ve 200 derece sıcaklığa getirin.

5. Önceden ısıtılmış fırında bal kabaklarınızı yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu alın ve üstü açık şekilde 200 derecede 15 dakika daha pişirin. Tatlının üzeri karamelleşmeye başladığında olmuş demektir. Üzeri karamelleşen tatlınızı fırından alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen bal kabağı tatlınızı servis tabaklarına alın ve üzerine ceviz ekleyerek servis edin. Bal kabağı kaymak ve dondurmaya da çok yakışan bir tatlıdır. Fırında kabak tatlısı hazır. İsterseniz dondurmanın veya kaymağın üzerine ceviz ve Antep fıstığı gibi dövülmüş kuru yemişler ekleyerek de tatlınızı servis edebilirsiniz.

3. KABAK ÇORBASI TARİFİ

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

1 tatlı kaşığı salça

2 parça taze zencefil

3-4 adet havuç

3 dal kereviz sapı

1 adet soğan

1 kase et-1 kase tavuk suyu

200 gram balkabağı

Az tuz, kimyon, karabiber

BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

Bal kabağı çorbası tarifi için öncelikle soğan küp şeklinde doğranır salça ile hafif pişirilir. Sonrasında doğranmış balkabağı ve diğer malzemeler eklenip üzerine 2 bardak su eklenip haşlamaya bırakılır. Sebzeler haşlandıktan sonra blenderden geçirilir. Baharatlar eklenerek tüketilir. Bal kabağı çorbası hazır. Afiyet olsun...

<p>Verdiğiniz nefes aldığınız nefesle  karışmıyor. Akıllı maske telefonla kontrol ediliyor.</p><p>Ak

Akıllı maske nefes aldıracak

Liman kenti Kaunos'taki Bizans kilisesi ve mezarlar gün yüzüne çıkarılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kore'de heyetler arası görüşme gerçekleştirdi

Güney Kore ilk yerli roketi 'Nuri'yi uzaya fırlattı