• $7,403
  • €8,9781
  • 444.008
  • 1569.35
13 Ocak 2021 Çarşamba 20:49 | Son Güncelleme:

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Pratik kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı nasıl yapılır" Pratik kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı Türkiye'ye gelmiş herkes tatmıştır. Çeşitli tarifleri olan tatlının şeker balkabağı üzerine tahin ezmesi, bal ve kuruyemiş gibi lezzetlerle sunmakmümkün. Peki Kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik kabak tatlısı tarifi

Türk mutfakların vazgeçilmezi olan ve özellikle kış aylarında sıklıkla yapılan kabak tatlısı ile ilgili tarifi bu haberimiz üzerinde derledik. Bilindiği üzere çeşitli tarifleri olan tatlının şeker balkabağı üzerine tahin ezmesi, bal ve kuruyemiş gibi lezzetlerle sunmakmümkün. Peki Kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik kabak tatlısı tarifi ve malzemeleri..

Kabak tatlısı kış aylarının en leziz tatlılarından biridir. Kış aylarının gelmesi vücudun hastalıklara ve çeşitli mikroplara karşı açık olmaya başladığı zaman da gelir. Kışın vücut direncinin düşmesi hastalıklara kolay yakalanılmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandıran, vücut direncini arttıran ve vücudu çeşitli saldırılara karşı koruyan kabak tatlısıyla siz de hem sağlığınızı koruyabilir hem de günlük tatlı ihtiyacınızı en nefis şekilde giderebilirsiniz.

KABAK TATLISI FIRINDA NASIL YAPILIR?

Kabak tatlısı kolay ve pratik şekilde yapılan tatlılar arasındadır. Yumuşacık ve sıcacık olan kabak tatlısını dondurma, kaymak ve çeşitli soslarla birlikte servis edebilirsiniz.

FIRINDA KABAK TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

400 gr şeker

500 gr balkabağı (soyulmuş)

1 yemek kaşığı tereyağı

6 adet karanfil

Üzeri için;

100 gr dövülmüş ceviz

2 yemek kaşığı tahin

EN GÜZEL FIRINDA KABAK TATLISI TARİFİ

1- Bal kabağını bir bıçak veya patates soyacağı ile soyun.

2- Soyduğunuz bal kabaklarının ortasındaki pislikleri atın ve bal kabaklarını küçük dilimler haline getirin.

3- Dilimlediğiniz bal kabaklarını derin bir tencereye veya tepsiye alın.

4- Bal kabaklarının üzerine şekeri ilave edin ve ikisini iyice karıştırın.

5- Kabınızın üzerini bir kapak veya streç film yardımıyla hava geçirmeyecek şekilde kapatın ve şekerli bal kabaklarını bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletin.

6- Bir fırın tepsisi alın ve altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı elinizle top yapıp muslukta ıslattıktan sonra sererseniz bal kabağınız daha iyi pişecektir.

7- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 gece beklettiğiniz şekerli bal kabaklarını dökün.

8- Üzerine karanfil ve tereyağı parçalarını da ekleyin.

9- Tepsinin üzerini alüminyum folyo yardımıyla kapatın.

10- Fırınınızı açın ve 200 derece sıcaklığa getirin.

11- Önceden ısıtılmış fırında bal kabaklarınızı yaklaşık 30 dakika pişirin.

12- Daha sonra tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu alın ve üstü açık şekilde 200 derecede 15 dakika daha pişirin.

13- Tatlının üzeri karamelleşmeye başladığında olmuş demektir. Üzeri karamelleşen tatlınızı fırından alın ve soğumaya bırakın.

14- Oda sıcaklığına gelen bal kabağı tatlınızı servis tabaklarına alın ve üzerine ceviz ekleyerek servis edin.

15- Bal kabağı kaymak ve dondurmaya da çok yakışan bir tatlıdır. İsterseniz dondurmanın veya kaymağın üzerine ceviz ve Antep fıstığı gibi dövülmüş kuru yemişler ekleyerek de tatlınızı servis edebilirsiniz.

FIRINDA KABAK TATLISININ PÜF NOKTALARI

Fırında bal kabağı yapmak aslında çok kolaydır. Burada işlemin en korkulan tarafı genellikle bal kabaklarını soyma işlemidir. Bal kabaklarını soymak için patates soyucu kullanabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını ortadan ikiye veya üçe ayırarak ortasındaki pislikleri temizledikten sonra dilimleme işlemine geçebilirsiniz. Eğer az kişi için bal kabağı tatlısı yapmak istiyorsanız marketlerde hazır satılan soyulmuş paketli ürünleri de kullanabilirsiniz.

Bal kabağı tatlısını yaparken en önemli aşama şeker ve bal kabağını 1 gece dolapta bekletme aşamasıdır. Bu aşamada bal kabaklar, üzerine eklenen şekeri iyice içine çeker ve tatlanır. Şeker ayarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

<p>ATV'nin reyting rekorları kıran başrolünde Burak Özçivit'in rol aldığı Kuruluş Osman dizisi Türk

Ahmet Yenilmez 'Kuruluş Osman'ı' anlattı: Demirci Davut'un sahnelerine dikkat edin!

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ve Kütüphanesi açılıyor

Yılan belgeselciyi canlı canlı yedi! İşte o anlar