• $32,3467
  • 35,0916
  • 2309.88
  • 9079.97
2 Ekim 2021 Cumartesi 18:02 | Son Güncelleme:

Influencer kelimesi ne demek, nasıl okunur? Kimler Influencer olabilir, ne iş yaparlar?

Influencer kelimesi ne demek, nasıl okunur" Kimler Influencer olabilir, ne iş yaparlar"

İnfluencer, sosyal medya fenomeni, belirli bir sektörde güvenilirlik sağlamış, büyük bir kitleye erişebilen ve başkalarını tavsiyelerine göre hareket etmeye ikna edebilen kişidir. Sosyal medya hesabında 1.000 – 5.000 takipçisi olan herhangi bir kişiye nano-influencer denilebilir. Nano-etkileyiciler, her gün tanıştığımız ve arkadaşları ve aileleri arasında popüler olan kişilerdir. Söz konusu internet aramalarında yoğun bir şekilde araştırılan "Influencer kelimesi ne demek, nasıl okunur? Kimler Influencer olabilir, ne iş yaparlar?" sorularına bu haberimizde yanıt bulabilirsiniz.

Influencer kelimesinin anlamı ile bu işi yapan kişilerin neler yaptığı merak konusu oldu. Bilindiği üzere son zamanlarda sosyal medya siteleri ve uygulamaları başlangıçta sadece eğlence amaçlıyken, zamanla insanların kazanmalarına ve kendilerini kurmalarına yardımcı olarak tabloyu değiştirdiler. Bu siteler, binlerce girişimin tanıtım faaliyetlerini tetiklemenin yanı sıra birkaç sıradan insanı sosyal medya fenomenlerine dönüştürdü. Sosyal medyanın bu denli gelişmesiyle birlikte Influencer adı verilen bir ticaret alanı oluşturulmuş oldu. Peki Influencer kelimesi ne demek, nasıl okunur? Kimler Influencer olabilir, ne iş yaparlar? Ne kadar kazanıyorlar?

İnfluencer etkileyici, etkileyen kişi demektir. Günümüzde influencer kelimesi bir kişinin bir ürünü kullanmasına ve devamlı o ürünü satın almasına katkı sağlayan kişiler için kullanılıyor. E-ticaretin olmazsa olmazı olan sosyal medya ağlarında, pek çok marka Influencer'lar ile birlikte çalışıyor.

Influencer, kelime anlamı olarak etkileyen kişi anlamına geliyor. Sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan ve paylaşımlarıyla binlerce kişiye ulaşan Influencer ismi veriliyor. İnfluencer olan kişiler takipçilerinin satın alma kararlarında oldukça başarılı olan kişiler oluyor. Bu nedenle markaların işbirliğinde bulundukları kişiler oluyor.

ÜRÜNÜ SATIN ALMAYA TEŞVİK EDEN İNFLUENCERLAR BU İŞTE NASIL BU KADAR BAŞARILI?

İnfluencerlar önce ürünü kendileri deniyorlar. Daha sonra ürün hakkında olumlu veya olumsuz değerlendirmeler yapıyorlar. Fiyatı indirimde, fiyatı uygun, çok kullanışlı, takipçilerime özel indirim kodu aldım gibi cümleler söyleyip ürünleri kullanırken kendilerini sergiliyorlar. Daha sonra markadan aldıkları indirim kodunu takipçileriyle paylaşıp hem markaya hem kendilerine para kazandırıyorlar. Influencerlar doğrudan markayla iş birliği yapabildiği gibi, markayı satan e-ticaret siteleriyle de iş birliği içinde olabiliyorlar. Kendilerini takip eden hedef kitleyi de sürekli iletişim halinde olduğu için iyi tanıyan, karşılıklı güven sağlayan, samimi bir dil kullanan bu kişiler ürünü satın almaya teşvikte oldukça başarılılar.

KİMLER İNFLUENCER OLABİLİR? SADECE ÜNLÜLER Mİ?

Ürün tanıtımlarını yalnızca aşina olduğumuz ünlü isimler yapmıyor. Sosyal medyada kendilerine takipçi toplamayı başarmış 'fenomen' olarak adlandırılan kişiler de ürün tanıtımı yapıp bu iş üzerinden para kazanabiliyor.

INFLUENCER MARKETİNG NE DEMEK?

İnstagram, Facebook, Twitter, Youtube, Tiktok gibi internet uygulamalarında tanınmış veya bir konu hakkında uzmanlaşmış kişilerle markaların işbirliği yapmasına influencer marketing denir. Kişiler ürünü kullanıp, değerlendirip, samimi bir dille kendisini takip eden kitleye tanıtır ve satın alınmasına teşvik eder.

INFLUENCERLAR DEVLETE VERGİ ÖDÜYOR MU?

16 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan Resmî Gazete ile yürürlüğe giren Vergi Düzenlemesi ile influencer marketing çalışmaları yapan firmalar ve Influencerlar vergi ödemeye başladı.

18 yaşından küçük influencerlar da vergi ödemekle mükellef mi?

Vergi Usul Kanunu 9. maddesinde; "Mükellefiyet ve vergi sorumluluğu için kanuni ehliyet şart değildir" ifadeleri yer alıyor. Yani reşit olmamak vergiden muaf olmak manasına gelmiyor. Vergi mükellefi reşit oluncaya kadar kanuni temsilcisinin vergi işleriyle ilgilenmesi gerekiyor.

INFLUENCER KELİMESİ NASIL OKUNUR?

Etki eden ve etkileyen kişi anlamına gelen ve birçok kişinin yanlış yazıp yanlış okuduğu Influencer kelimesi 'influınsır' olarak okunur.

INFLUENCER PAZARLAMA NEDİR?

Herhangi bir kursa veya dereceye sahip olmadan herkes Influencer olabilir. Bir veya yüz takipçiniz varsa, etkileşim oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde, hevesli etkileyiciler her zaman takipçilerini büyütmeye çalışır. İnsanların diğer insanlardan satın almak istedikleri genel bir teoridir. Bunun için tanıdıkları, takip ettikleri veya beğendikleri birini tavsiye ederler.

Influencer pazarlama, bir markayı İnternet'teki bir etkileyicinin onayları veya önerileri yoluyla tanıtmanın bir yoludur. Influencer pazarlama, bir şirketin erişimini genişletmenin, bir sektördeki güvenilirliğini artırmanın ve bir uzmanlık alanında kendini bir düşünce lideri olarak konumlandırmanın en etkili yollarından biridir. Bu tür pazarlama, marka bilinirliği kampanyaları için de geçerlidir. Hemen hemen her markanın, yeni veya yerleşik, değerini bilerek kullandığı piyasada dikkat çekici bir trend oluşturmuştur. Yine de, Influencer pazarlama, satışları artırmak için yalnızca birinin imajından yararlanmak değildir. Daha sık olarak, bu pazarlama, o kişiyi kendi uzmanlık alanında güvenilir bir otorite olarak kurmak ve belirli bir konu etrafındaki konuşmaları tanımlamakla ilgilidir.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'