• $32,3743
  • 35,022
  • 2325.52
  • 9096.28
27 Ocak 2021 Çarşamba 10:49 | Son Güncelleme:

Hem ucuz hem pratik! Saç dökülmesini önlüyor ve saçı gürleştiriyor

Hem ucuz hem pratik! Saç dökülmesini önlüyor ve saçı gürleştiriyor

Gür, bakımlı, canlı ve parlak saçlar herkesin hayali. Fakat yediğimiz içtiğimiz birçok şeyden saçlar da nasibini alıyor ve zamanla yıpranmaya başlıyor. Peki, mandalina havuç ya da muzun saçı besleyerek daha hızlı uzattığını biliyor muydunuz? Kırılgan, yıpranmış, dökülen ve mat saçlar için en kolay maske tariflerini bir araya getirdik. Saç dökülmesini engellemek için öncelikle beslenme düzenine vurgu yapan uzmanlar, saçı gürleştiren saç maskelerini anlattı.

Saçı hızlı uzatan ve besleyen kolay maske tarifleri merak ediliyor. Mandalina, havuç ve muz gibi besinlerin şifasından faydalanarak kendi saç maskenizi hazırlayabilirsiniz.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre mandalina saçı hızlı uzatırken, havuç besler. İşte saçı güzelleştiren ve hızlı uzatan saç maskeleri...

MANDALİNA SAÇI HIZLI UZATIR

Turunçgiller özellikle mandalina, C vitamini açısından saç tellerini besleyen kılcal damarları kuvvetlendirdiği için tüketilmelidir. B vitamini açısından da zengin olan mandalina, saçın daha hızlı uzamasına, dökülmenin azalmasına ve beyazlamasını yavaşlamasını sağlar.

HAVUÇ SAÇI GÜRLEŞTİRİR

Beta karoten, cilt dokularını onarır ve güneşin sert ışınlarına karşı saçları korur. Havuç ile yapacağınız saç maskesi ile saçlarınızın daha çabuk uzadığını göreceksiniz.

HAVUÇLU SAÇ MASKESİ

Malzemeler:

1 veya 2 adet havuç (saç uzunluğuna göre )

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt kaymağı

Yapılışı:

Havuçları küçük küçük doğrayın zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve balı karıştırın. Daha sonra karışımı 2-3 dakika ısıtın. Karışıma yoğurt kaymağını ekleyin ve tekrar karıştırın. Maskemiz kullanıma hazır.

Karışımı dipten uca doğru uygulayın. 20 -25 dakika beklettin. Daha sonra uygun bir şampuan ile saçlarınızı durulayın. Bu maske ile daha çabuk uzayan yumuşak ve sağlıklı saçlarınız olduğunu göreceksiniz.

Deniz, güneş, hava etkenleri ve tabii ki uygulanan boyaların verdiği hasarlar saçlarımızın mat, kuru, yıpranmış gözükmesine sebep olur. Görsellik açısından da bu durum, kişiyi oldukça rahatsız edebilir.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MUZ MASKESİ

1 adet muz

1 çay kaşığı badem yağı

1 çay kaşığı hint yağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Muzu iyice ezin, içerisine diğer malzemeleri karıştırın iyice püre haline getirin. İşte bu kadar kolay. Elleriniz ile saç diplerine masaj yaparak karışımı uygulayın ve 10 dakika bekletin. Uygun bir şampuan ile saçlarınızı durulayın.

Yemek için tükettiğimiz tüm doğal malzemeleri bakım için kullanabilmek, bence doğanın bize vermiş olduğu en büyük armağan. En önemli nokta bu besin kaynakları ile yapılan hangi maskenin sizin saçınızın ihtiyaçlarını karşılayacağını belirlemek. Çünkü her saçın ihtiyacı farklıdır.

SAÇ KIRIKLARINA YUMURTA SARISI VE BAL

Saç kuruduğunda, özellikle saçların daha zayıf olduğu uçlarda bölünme, kırılma ve kopma olasılığı daha yüksektir. Doğal yağlar, hasar görmüş saçların onarılmasına yardımcı olur ve saçın temelini oluşturan proteini, keratini iyileştirmeye, kırılan saç uçlarını düzeltmeye yardımcı olur.

Bal doğal bir nemlendiricidir. Yumurta saça parlaklık ve hacim verir. Bir yumurta sarısını bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Temiz saça uygulayın. Yıkamadan ve durulamadan önce iki saat kadar saçınızda bekletin ve durulayın.

KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN SARIMSAK VE ZEYTİNYAĞI

Yukarıda da belirttiğimiz üzere mevsim değişiklikleri, stres, sıkıntı ve sık sık yapılan boyama işlemi saçlarımızın aşırı yıpranmasına sebep olur. Sarımsak, azalan saçların en büyük düşmanıdır. C, B1 ve B6 vitaminleri içerir. Bu sayede kolajen oluşumu arttırır.

Dört ya da beş diş sarımsağı üç yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp karanlık bir yerde ağzı kapalı bir kavanozda bir hafta saklayın. Bir Hafta sonunda bir miktar karışımı saçlarınıza yedirin. Bir buçuk saat bekleyin ve durulayın.

Son olarak sizlere en kolay çözümü söylemeden geçmek istemiyorum. Eğer ‘bunların hepsi benim için çok zor, bir vaktim yok’ diyorsanız; sizin için en kolay maske:

MAYONEZ SAÇTAKİ KIRILMAYI ÖNLER

İçeriğine baktığımızda yoğurt, sirke, limon ve yumurtadan oluşan mayonez saçların ihtiyacı olan birçok birleşimi içermektedir. Saçı nemlendirir, kırılmayı önler, saçları çoğaltır, yumuşatır ve parlatır. Bir avuç dolusu mayonezi saçlarınıza masaj yaparak yedirin, başınıza bir bone takarak 30 dakika bekletin ve şampuan yardımı ile durulayın. Ayda bir yapmanız yeterli olacaktır. Tüketmesi ne kadar zararlı ve kilo almaya sebep olsa da saçlarınıza dolgunluk katarak, havalı görünmesini sağlayacaktır.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN KARBONAT

Karbonat yağ emici özelliğiyle saçlar için pratik ve mükemmel bir çaredir. 1 litre suda üç yemek kaşığı karbonatı iyice karıştırın. Bu karışımı 20 dakika saçınızda bekletin ve şampuan ile durulayın. Yağlı saçlar için haftada üç kez uygulanmasında fayda var.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı