• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
3 Aralık 2020 Perşembe 20:25 | Son Güncelleme:

Gelinim Mutfakta hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri! Hünkar beğendi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri! Hünkar beğendi nasıl yapılır"

Hünkar beğendi bugün Gelinim Mutfakta'ta günün menüsünde yer aldı. Lezzetli bir akşam yemeği olmaya aday olan Hünkar beğendi tarifi ve malzeme listesi ekran başındaki izleyiciler tarafından alındı. Gelinler en güzel yemeği yaparak bugün çeyrek altını almak için yarışmaya devam edecek. Gelinim Mutfakta hünkar beğendi tarifi ve malzeme listesi...

Gelinim Mutfakta hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri yoğun ilgi görüyor. Bugün günün yemeği olarak hünkar beğendi tarifi, Onur Büyüktopçu tarafından açıklandı. 5 altın bilezik için son bir gün kala gelinler hünerlerini ortaya koyarak hünkar beğendi tarifini en iyi şekilde yapmaya çalışacak. Kanal D'de hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta hünkar beğendi tarifi ve malzemelerim

HÜNKAR BEĞENDİ MAZLEMELERİ

  1. 500 gram koyun eti
  2. 2 çorba kaşığı tereyağı
  3. 2 adet soğan
  4. 1 çorba kaşığı sirke
  5. 2 adet domates
  6. 2.5 su bardağı sıcak su
  7. 5 adet patlıcan
  8. 1.5 çorba kaşığı un
  9. 1.5 su bardağı süt
  10. 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  11. Tuz ve kekik

GELİNİM MUTFAKTA HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Tencereye etleri ekleyin, etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun ve karıştırın. Sonrasında tereyağını ve üzerine küçük dilimlere kesilmiş soğanları ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha etlerle birlikte eklediklerinizi kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi tencerenize ekleyin.

Doğradığınız domatesleri, kekiği sıcak suyun ve son olarak da tuzu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin ve yer yer karıştırın.

Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu ise iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin, 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin sararana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce olarak kıyılmış patlıcanları, tuzu ve rendelediğiniz kaşar peynirini yemeğinize ekleyin, seri bir şekilde karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine etleri ekleyerek servis yapın.

HÜNKAR BEĞENDİ NEDİR?

Bu klasik Osmanlı yemeği için, haşlanmış kuzu parçaları, dumanlı, kavrulmuş püresi patlıcanların bir yatağında servis edilir, peynir ve biraz sütle kalınlaştırılır ve domates bazlı bir sos ile doldurulur. Adı ("hoon-kar bay-endi" olarak telaffuz edilir) "Sultan beğendi" gibi bir şeye dönüşen yemek, birden fazla potansiyel kökene sahiptir, ancak muhtemelen İstanbul'un saray mutfaklarına özgüdür. III. Napolyon'un karısı İmparatoriçe Eugénie de Montijo için 19. yüzyılın sonlarında Topkapı Sarayı'nda hazırlanmıştır).

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi