• $7,7998
  • €9,244
  • 480.508
  • 1212.46
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
27 Ağustos 2020 Perşembe 09:26 | Son Güncelleme:

Gastronomi şehri Gaziantep'te yeni keşif: Midye katmer

Gastronomi şehri Gaziantep'te yeni keşif: Midye katmer
DHA

Gastronomi şehri Gaziantep'te her geçen gün başka bir lezzet keşfediliyor. Bu defa ki lezzetin adı ise midye şeklinde katmer oldu. Katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, midye şeklinde katmer üretti. Peki, herkesin ilgisini çeken midye şeklinde katmer nasıl yapılıyor?

Katmeri midye şeklinde hiç yediniz mi? Tatlı konusunda birbirinden farklı sunumları ve lezzetleri ortaya çıkaran Gaziantep yeni keşifleriyle herkesi şaşırtıyor. Gaziantepli Katmer Ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, 3 aylık çalışmanın ardından midye şeklinde katmer üretti. Yaycı, Antep fıstığı, şeker, kaymak ve yağ isteğe göre çikolata kullanılan, yağlı yufkanın kesilmesinin ardından fırında pişirilerek, hazırlanan midye katmere ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

DHA'da yer alan habere göre 'Gastronomi şehri' Gaziantep'te katmer ustası olan Coşkun Yaycı, kentte yaşayanların vazgeçilmez lezzeti midye baklavadan esinlenip, 'midye katmer' adını verdiği yeni tatlıyı yaptı. 

SABAH KAHVALTISINDA YENİYOR

Kentte genellikle sabah kahvaltısında yenilen katmer, 'midye' haliyle ilgi görünce gün içinde de müşteriler tarafından tatlı olarak tüketilmeye başlandı. Midye katmerin halk tarafından çok beğenildiğini anlatan Yaycı, "Geçmişte yapmış olduğum birçok tatlı çeşidi vardı. Gaziantep'in vazgeçilmezi olan midye baklavadan esinlenerek sıradan klasik katmer yapmamak için midye katmer denemelerini yaptık. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından güzel sonuç elde ettik. Misafirlerimiz da bu yeni lezzeti çok beğeniyor. Tatlı yemeye gelen vatandaşlarımız mutlaka midye katmerin tadına bakıyor. Midye katmeri yaparken öncelikle ince hamurumuzu açıyoruz. Katmer hamurunu tek tek perde şeklinde kapatarak ayarlıyoruz. İçine kaymak, fıstık ve toz şeker katıyoruz. Daha sonra fırına attığımız zaman yufkanın kabarmasıyla midye katmer ortaya çıkıyor. İsteğe göre çikolata ilavesi de yapıyoruz. Bu yeni lezzetimizle ilgili patent başvurumuzu yaptık." diye konuştu.

Kentte yaşayanlar da görüntüsünü güzel buldukları midye katmerin çok lezzetli olduğunu söyledi.

<p>Milli Savunma Bakanlığı, Minyatür Bomba Projesi kapsamında taaruz test atışının başarıyla gerçekl

MSB görüntüleri paylaştı: Minyatür Bomba Projesi başarıyla test edildi

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Türkiye'nin en yüksek barajında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı

Başkan Erdoğan, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz'u kabul etti