• $ 7,3211
  • € 8,6405
  • 456.484
  • 1116.37
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
07 Temmuz 2020 Salı 17:54 | Son Güncelleme:

Fırında nohut kavurması nasıl yapılır? Nohut kavurması tarifi ve malzemeleri

Kilo kaybını önleyen ve protein kaynaklarından biri olan nohutu ara öğünlerde yemek için kavurabilirsiniz. Hem çay yanına kuru yemiş niyetine hem de ara öğünlerde misafirlerinize sunmak için tavada ya da fırında nohut kavurması yapabilirsiniz. İşte fırında nohut kavurmasının tarifi ve malzemeleri...

Sindirime iyi gelen nohutu kavurarak tüketmeyi düşündünüz mü? Eğer düşünmediyseniz ara öğün için farklı bir lezzet olan nohut kavurmasını mutlaka deneyin. Kekik, karabiber, pul biber gibi en çok sevilen baharatlarla bir araya gelen nohut çay yanına vazgeçilmez ara öğününüz olabilir. Peki, evde nohut kavurması nasıl yapılır? Tavada veya fırında nohut kavurmasının tarifi haberimizin devamında...

NOHUT KAVURMASI İÇİN MALZEMELER

Nohut (Kişi sayısına göre)

İsteğe göre pul biber, kekik, karabiber ve sevdiğiniz baharatlar

Tuz

NOHUT KAVURMASI TARİFİ YAPILIŞI

Nohutları suda haşlayın. Yumuşayınca tepsiye alın suyunu süzün ama çok da kuru olmasın. Baharatlarınızı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Ardından bir tepsiye yayarak 180-200 derece fırında kavrulana kadar bekletin. 30-40 dakika yeterli olacaktır. Atıştırmalık öğününüz hazır. Afiyet olsun...

60 saniyede gündem...

60 saniyede gündem...

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu başladı

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu başladı

Konya'nın tarihi mekanları Avrupa'da görücüye çık&#

Konya'nın tarihi mekanları Avrupa'da görücüye çıkıyor

Kendini sevmenin ve değiştirmenin 5 kuralı

Kendini sevmenin ve değiştirmenin 5 kuralı