• $8,2364
  • €10,0327
  • 484.788
  • 1441.33
27 Nisan 2021 Salı 10:34 | Son Güncelleme:

Farklı yemek tarifi arayanlara pancarlı arpa şehriye pilavı ve hamsi buğulama tarifi

Farklı yemek tarifi arayanlara pancarlı arpa şehriye pilavı ve hamsi buğulama tarifi
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü hamsi buğulama ve pancarlı arpa şehriye pilavı tarifi oldu. Her hafta birbirinden iddialı 4 kişi haftanın şampiyonu olmak için yarışıyor. Bugün yarışmacılar hamsi buğulama ve pancarlı arpa şehriye yapımı için hünerlerini gösterecek. Ekran başındakiler için işte 27 Mayıs Benim Yemeğim menüsü...

27 Mayıs Benim Yemeğim menüsü merak ediliyor. Bugün yarışmacılar hamsi buğulama ve pancarlı arpa şehriye tarifini hem Şef Rafet İnce'ye hem de birbirlerine beğendirmeye çalışacak. "Bugün ne pişirsem?" diye tarif arıyorsanız işte size farklı yemek tarifi...

HAMSİ BUĞULAMA VE PANCARLI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI MALZEMELER

Hamsi buğulama için:

500 gram hamsi

1 adet mor soğan

2 diş sarımsak

1 adet patates

2 adet domates

1 adet kapya biber

1 adet çarliston biber

1 adet limon

2 adet defneyaprağı

3 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Pancarlı arpa şehriye pilavı için:

1 su bardağı arpa şehriye

1 adet haşlanmış pancar

1 adet kapya biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5 dal dereotu

5 dal taze nane

Tuz, karabiber

Su

HAMSİ BUĞULAMA YAPILIŞI:

Tepsimizin altına önce yuvarlak doğradığımız patatesi ve soğanı koyup üzerine ayıkladığımız hamsileri yerleştiriyoruz. Daha sonra hamsilerin üzerine yine yuvarlak doğradığımız biberleri, sarımsağı, domatesi, limonu ve defneyaprağını koyduktan sonra tepsinin ortasına tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip tepsinin etrafına ıslattığımız yağlı kâğıdı yerleştirip 180 derecede 15 dakika fırında pişiriyoruz.

Pancarlı Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı:

Tencerede tereyağı ve zeytinyağını erittikten sonra doğradığımız kapya biberle arpa şehriyeyi beraber kavuruyoruz. İnce bir şekilde doğradığımız dereotu ve naneyi ardından küçük küçük doğradığımız pancarı kavuruyoruz. Suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Ürünlerimizi tabakladıktan sonra üzerine buğulamanın suyundan gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

  • Benim Yemeğim
  • hamsi buğulama ve pancarlı arpa şehriye pilavı
  • pancarlı arpa şehriye pilavı
  • Benim Yemeğim 27 Mayıs menüsü
<p>Peki, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıları neler bekliyor? 15 Mayıs tarihinden sonra uygulamada

WhatsApp yine gündemde... 15 Mayıs'tan sonra ne olacak?

Doğaya salınacak sülünler yumurtadan çıkmaya başladı! işte o anlar

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları (08 Mayıs 2021)

En çok altın rezervine sahip ülkeler belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada