Yemeklerin yanına hangi mezeyi yapsam diye düşünenler kırmızı pancar turşusu tam size göre. Kırmızı pancar çierdiği likopen maddesi sayesinde kansere karşı korur. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...
PANCAR TURŞUSU İÇİN MALZEMELER
3 kilogram küçük körpe pancar
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
PANCAR TURŞUSU YAPILIŞI
Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar suyun içinde haşlayın.
Haşlanan pancarları sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Pancarların büyüklüğüne ve isteğinize göre bölün. Kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz ile iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.