• $ 6,8158
  • € 7,4344
  • 380.418
  • 103024
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
07 Mayıs 2020 Perşembe 13:20 | Son Güncelleme:

Evde lahmacun nasıl yapılır? Ev yapımı lahmacunun tarifi ve malzemeleri

Evde lahmacun yapımı merak ediliyor. Geçmişten gelen bir tat olan sofraların vazgeçilmezi lahmacunun tarifi araştırılıyor. Peki, nefis ev lahmacunu nasıl yapılır? İşte size kolay yapabileceğiniz ev lahmacununun yapılışı ve malzemeleri…

Türk mutfağı için vazgeçilmez lezzet olan ev yapımı lahmacunun tarifi merak ediliyor. Evde bol zaman geçirilen şu günlerde vatandaşlar lahmacunun yapılışını merak ediyor. İşte 7’den 70’e herkesin sevdiği bir lezzet olan lahmacunun tarifi ve malzemeleri…

EV YAPIMI LAHMACUN İÇİN MALZEMELER

400 gram kıyma

1 kırmızı biber

4 domates (veya 1 adet domates konservesi)

3 soğan, 2 diş sarımsak

4 sivri biber, 1,5 yemek kaşığı biber salçası

Yarım bağ maydanoz

Tuz, karabiber, pulbiber

HAMUR İÇİN MALZEMELER

Yarım kilodan fazla un

Yarım yemek kaşığı tuz

1 paket maya

4,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Ilık su

EV YAPIMI LAHMACUNUN YAPILIŞI

Unu bir kabın içine eleyin

Maya ve tuzu ekleyip yoğurun

Ilık suyun içine zeytinyağını ilave edin

Bu suyu içine dökün

Hepsini karıştırın

Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun

Kabın içini yağlayıp hamuru kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar yarım saat dinlendirin

Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara ayırın

Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açın

Açtığınız hamurun içine, harcı eşit şekilde yayın

Lahmacunları arzuya göre ister fırında pişirebilirsiniz

Sonrasında kıvırcık, domates vs ile süsleyip servise hazırlayabilirsiniz

Afiyet olsun…



Bakan Soylu'yu ağlatan mektup

Bakan Soylu'yu ağlatan mektup

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Fiyatı servet değerinde! Kovanlardan çıkarılmaya başlandı

Yurt genelinde bayram sessizliği hakim! İşte sokak ve caddeler...