• $13,5692
  • €15,3289
  • 778.457
  • 1981.04
25 Ekim 2021 Pazartesi 18:04 | Son Güncelleme:

Karides yemeği pratik nasıl yapılır? Ev yapımı Kadayıflı Karides tarifi, malzemeleri neler?

Karides yemeği pratik nasıl yapılır" Ev yapımı Kadayıflı Karides tarifi, malzemeleri neler"

Kadayıflı Karides yemeğin yapılışı malzemeleri TV8 ekranlarında yayına giren MasterChef'te gündeme gelmesi ile merak konus uoldu. Yarışma programında eleme oyunu heyecanı yaşanırken aynı zamanda şefler arasında Somer Sivrioğlu'nun imza tabağı olan Kadayıflı Karides yemeğin yapılışı internet aramalarında araştırılan konular arasında yerini aldı. İzleyiciler, nefis yemeği evde denemek için Kadayıflı Karides nasıl yapılır araştırmaya başladı.

Kadayıflı Karides MasterChef yarışma programında eleme oyunu için yarışmacılardan istenilen yemek, Somer şefin imza tabağı oldu. Dünyaca ünlü şef Somer Sivrioğlu oyun öncesinde yarışmacılara Kadayıflı Karides yemeği hakkında püf noktalarını anlattı. Peki Ev yapımı Kadayıflı Karides tarifi, malzemeleri neler, yemeği pratik nasıl yapılır?

Kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri, bu yemeği yapmak isteyen binlerce kişi tarafından araştırılmaya başladı. Somer Şef'in özel tarifi olan kadayıflı karides, oldukça zorlu ve teknik bir yemektedir. İçinde bulunan birçok malzemeyle harika bir tada sahip olan bu yemeğin tarifini sizler için hazırladık.

KADAYIFLI KARİDES MALZEMELERİ

Muhammara Sos:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet kırmızı kapya biber (veya 1 adet kırmızı dolmalık biber)

2 diş sarımsak, hafif fırınlanmış

50 gr ceviz

1 çay kaşığı isot (veya acı pul biber)

1 çay kaşığı kimyon

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı gochujang

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

20 adet nar tanesi

8 adet jumbo karides

1 yemek kaşığı sadeyağ

½ portakal suyu

1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

100 gr tel kadayıf

Süsleme için;

2 çay kaşığı sumak

Nar ekşisi için;

3 adet nar

Bal

KADAYIFLI KARİDES TARİFİ NASIL YAPILIR?

Önce muhammara sosu yapın. Zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürüp ocağın üstündeki açık ateşte maşayla çevirerek közleyin. (Daha hafif bir sarımsak tadı tercih ediyorsanız sarımsağa aynı işlemi uygulayın.)

Biberleri bir kâseye alın, terlemesi için üzerlerini streç filmle kapatıp bekleyin. Biberlerin kabuğunu soyun, sap ve çekirdeklerini çıkarın, kabaca doğrayın.

Doğradığınız biberleri sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağını blendera koyup 15 saniye taneli bir ezme yapın. Nar tanelerinin yarısıyla karıştırın.

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Karideslerin kafasını ayırın. Bunu yapmanın en iyi yolu, karidesi bir elinizle tutup düzleştirerek diğer elinizle başını 90° çevirerek kafayla birlikte siyah çizgisini de çıkarmaktır. Karideslerin kabuğunu soyun ama kuyruğunu üzerinde bırakın.

Sadeyağı bir tavada ortalama ateşte hafifçe (parmağınızı içine sokabileceğiniz sıcaklıkta) ısıtın.

Portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyin.

Tel kadayıfı bir kâseye koyup sadeyağ karışımını yavaşça ekleyerek yumuşatın, parmaklarınızın arası yağlanmaya başladığında tamamen yumuşamış demektir. Tel kadayıf yumuşadığında 1 cm genişliğinde kurdele haline getirin.

Tel kadayıf kurdelesini, karidesin kuyruğundan başlayarak tüm eti boyunca sararak katlayın. Sarma işlemini düzenli ve iyice piştiğinden emin olmak için tek kat halinde sararak yapın.

Karidesleri fırın tepsisine dizip tel kadayıflar altın sarısı renk olana kadar yaklaşık 5 dakika fırınlayın. Fırınınız eşit pişmiyorsa pişirme sırasında tepsiyi bir tur çevirin.

Narın suyunu sıkıp, bir tavaya alıp içine bir çay kaşığı kadar bal ekliyoruz. Nar ekşisi kıvam alana kadar kısık ateşte çektiriyoruz.

1 tepeleme yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yayın. Her sosun üzerine iki tane karidesi kuyrukları yukarı gelecek şekilde oturtun. Üzerine biraz sumak ve birkaç nar tanesi koyarak servis edin.

PRATİK TARİFİ NASIL?

Karideslerin kabuklarını ve başlarını kuyrukları açık kalacak şekilde soyun.

Kadayıf böreğini sıvılaştırılmış tereyağı ekleyerek yavaşça açın ve parmaklarınızı hamurda gezdirin.

Hamuru yukarıdan aşağıya doğru karideslerin etrafına sarın (karideslerin eşit pişmesini sağlamak için sadece bir katman olduğundan emin olun).

Karidesleri fırın tepsisine ve önceden ısıtılmış fırına koyun. Geleneksel fırında 210 derecede 8-10 dakika hamur altın sarısı olana kadar pişirin.

Havucu, maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyın.

Ceviz, günlük ekmek, arpacık soğanı, maydanoz ve sarımsağı el blenderi ile karıştırın.

Zeytinyağı, tahin, limon suyu ve baharatları ekleyin. Karideslerin altında servis yapın.

Üç farklı hava aracına daha entegre edildi... Türkiye'den TOGAN müjdesi
Üç farklı hava aracına daha entegre edildi... Türkiye'den TOGAN müjdesi

Üç farklı hava aracına daha entegre edildi... Türkiye'den TOGAN müjdesi

Arazilerin yeni 'gözü': Ondan habersiz kuş uçmayacak!
Arazilerin yeni 'gözü': Ondan habersiz kuş uçmayacak!

Arazilerin yeni "gözü": Ondan habersiz kuş uçmayacak!

Savunma sanayisinin gözbebeği CANİK'e prestijli ödül
Savunma sanayisinin gözbebeği CANİK'e prestijli ödül

Savunma sanayisinin gözbebeği CANİK'e prestijli ödül

<p>Peki, Ümraniye Belediyesi'nin yeni projeleri neler olacak?  3. Ümraniye Kitap Fuarı için çalışmal

2. Ümraniye Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü…

AFAD'dan Afganistan'daki ihtiyaç sahibi 2 bin aileye gıda yardımı

Antalya'yı fırtına vurdu! Dev dalgalar oluştu, ağaçlar devrildi

1,5 ton skunk ele geçirildi