• $7,5345
  • €8,9837
  • 411.286
  • 1541.98
20 Ocak 2021 Çarşamba 16:55 | Son Güncelleme:

En lezzetli çökertme kebabı tarifi! Patates kızartmasının etle mükemmel buluşması

En lezzetli çökertme kebabı tarifi! Patates kızartmasının etle mükemmel buluşması

Çökertme kebabı çok sevilen patates kızartması ve etin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bir ana yemektir. Çökertme kebabı tarifi hem pratik hem de birçok kişi tarafından seviliyor. Özellikle patates kızartması seven çocuklarınız için güzel bir tarif... İşte günün ana yemeği çökertme kebabının yapılışı...

Çökertme kebabı tarifi ana yemek araştırması yapanlar tarafından merak ediliyor. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? Patates ızartması ve et kavurmasının buluşması ile ortaya çıkan çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

ÇÖKERTME KEBABI İÇİN MALZEMELER

750-800 gr yağsız et

6-7 iri patates

2 baş soğan

1domates

Kekik ve tuz

4 kâse yoğurt

3-4 diş sarımsak

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Etler jülyen doğranır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Eğer pişmezse kaynamış su ve az tuz ilave edilerek iyice pişirilir.

Yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur. Et çok yağsız ise az yağ ilave edilip kavrulur. En son küp doğranmış domates ilave edilir. Çok az sıcak su ilave edilip hafif kavrulup kapatılır üzerine kekik gezdirilir ve altı kapatılır.

Et pişerken patatesler ince doğranır ve hafif tuzlanıp kızartılır. Yağı süzülerek tabaklara yerleştirilir. Başka bir kapta sarımsak yoğurt karışımı hazırlanır. Patateslerin üzerine gezdirilir. Üzerine etler yerleştirilir ve arzu edilirse kırmızı biber tereyağ yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun...

<p>MODERATÖR GECE</p><p>Deneyimli gazeteci Erem Şentürk; 8 Mart Pazartesi gününden itibaren,

Erem Şentürk, 8 Mart Pazartesi'den itibaren 24 TV'de

Şanlıurfa'da mağaralara operasyon: 29 gözaltı

Arşivlerden çıkan tarihe damga vuran anlar

Güzel oyuncu tanınmaz hale geldi! hayranları gözlerine inanamadı