• $7,9654
  • €9,4415
  • 489.415
  • 1193.84
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
26 Haziran 2020 Cuma 17:26 | Son Güncelleme:

Dünyanın en kolay muhallebi tarifinin püf noktası! Muhallebinin yapılışı

Muhallebi tarifi pastalara ve tatlılara lezzet katmak için araştırılıyor. Meyvelerle donatılan kadayıfla süslenen muhallebi yaz günlerinin vazgeçilmezi oluyor. Muhallebinin yapılışını ve püf noktasını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte size dünyanın en kolay muhallebisi...

Kolay muhallebi tarifi nasıl? Muhallebi nasıl yapılır? gibi soruların cevabı merak ediliyor. Birçok tatlının ana malzemesi olan muhallebinin yapılışı oldukça basit. Muhallebinin püf noktası ise muhallebiyi hazırlamaya başlarken mutlaka başka bir kap içinde nişastayı az miktarda süt ile çırparak açtıktan sonra tencereye eklemektir. Böylece muhallebi topak topak olmayacaktır. İşte nefis tatlı ve pastalarınız için kolay muhallebinin püf noktası ve tarifi...

KOLAY MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker

5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

1/2 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

KOLAY MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI

Sütü tencereye koyun ve içine un, nişasta ve şekeri ekleyerek bir süre karıştırın.

Malzemeler iyice karışınca ocağın altını yakın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

Kıvam alan muhallebinin altını kapatın ve içine tereyağını ekleyerek karıştırın.

Muhallebiyi kaselere bölüştürün, muz ve Antep fıstığı ile süsleyin.

MUHALLEBİNİN PÜF NOKTALARI

Nişasta kolay topaklanan bir gıda maddesidir. Muhallebiyi hazırlamaya başlarken ilk adımınız, mutlaka başka bir kap içinde kullanacağınız nişastayı az miktarda süt ile çırparak açmak olmalıdır.

Muhallebinizi pişirirken pürüzsüz olması için ocaktan alıncaya kadar sürekli karıştırmanız ve topakları ezmeniz gerekmektedir.

Muhallebi kıvam aldıktan sonra üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa kaselere paylaştırabilirsiniz.

Muhallebi yapılışı tamamlanıp kaselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için kaplara paylaştırılan muhallebiler henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın.

Hazırladığınız muhallebiyi vanilya özütü ya da küçük bir parça damla sakızı katarak aromalı hale getirebilirsiniz; renk ve kıvam vermesi için de 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

<p>Antalya'da otel işletmecisi 27 yaşındaki Orhan Kaplan, otelin mülk sahibi Rus G.A. tarafından sal

Rus mülk sahibi 15 kişiyle oteli bastı: Kiracısının el ve ayaklarını bağlayıp darbetti

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Markar Esayan'ın cenaze törenine katıldı

Doğu Anadolu'da çaylar engellilerin ürettiği karton bardaklardan içilecek