• $7,4294
  • €8,982
  • 412.302
  • 1471.39
17 Şubat 2021 Çarşamba 14:59 | Son Güncelleme:

Draje ve baklavadan sonra turşusunu da yaptılar! Osmaniye'de yeni lezzet

Draje ve baklavadan sonra turşusunu da yaptılar! Osmaniye'de yeni lezzet
AA

Osmaniye'de daha önce drajesi ve baklavası yapılan yer fıstığının bu kez de turşusu yapıldı. Osmaniye ile özdeşleşen yer fıstığının hem tanıtımını yapmak hem de ürünün tüketimine farklı bir alternatif kazandırmak istediklerini belirten Boran çifti, yer fıstığı turşusunu anlattı.

Osmaniye ile özdeşleşen yer fıstığı sofralarda turşu olmaya hazırlanıyor. Osmaniye'de daha önce drajesi ve baklavası yapılan yer fıstığının bu kez sofralara turşu olarak yer alacak. Kentteki küçük dükkanda onlarca çeşit ürünün turşusunu kurarak satan Devrim ve Enes Boran, bir süre önce farklı bir ürün için araştırma yapmaya başladı.

AA'da yer alan habere göre yer fıstığını kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşuya dönüştürmek için uzun süre çalışan çift, fıstıktan 5 farklı tatta turşu kurmayı başardı.

Yer fıstığı turşusu için patent başvurusunda bulunan Boran çifti, yaptıkları yeni lezzetin Türk halkınca beğenilip kısa sürede sofralardaki yerini alıp yaygınlaşmasını hedefliyor.

Enes Boran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde farklı ve akılda kalıcı bir ürün geliştirmek için çalıştıklarını, sonunda da fıstık turşusunu bulduklarını söyledi.

"KURUMUŞ FISTIKLA TURŞU DENEMESİNE BAŞLADIK"

Yaptıkları ürünle Osmaniye ile özdeşleşen yer fıstığının hem tanıtımını yapmak hem de ürünün tüketimine farklı bir alternatif kazandırmak istediklerini dile getiren Boran, "Bu fikir ilk aklımıza geçen yıl mayıs ayında gelmişti. Ama bu turşuyu yapmamız için taze fıstığa ihtiyacımız olduğunu düşündük ve fıstık hasadına kadar bekledik. Ancak bu sefer de taze fıstığın kabuğunun zor kırılması nedeniyle maddi bir külfetle karşılaştık. Bunun üzerine kurumuş fıstıkla turşu denemelerine başladık ve sonunda başardık." diye konuştu.

"BU LEZZETİ TÜM TÜRKİYE'YE TATTIRMAK İSTİYORUZ"

Boran, turşuyu yiyenlerden çok olumlu tepkiler aldıklarını ve her geçen gün yer fıstığı turşusuna ilginin artığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Turşuyu yiyenler çok beğeniyor. Haşlandığında ayrı bir lezzet olan Osmaniye fıstığı kavrulduğunda da ayrı bir lezzeti oluyor. Çocukluk yıllarımızda fıstık hasat edildikten hemen sonra haşlaması yapılırdı. Bu damak tadına alışkın olduğumuz için sirke ve sarımsak kullanmak bizim için kolay oldu. Turşumuzun Osmaniye'nin tescilli ürünü fıstığın tanıtımına katkı sağlamasını isteriz. Ayrıca ürünün patentini almak ve kendi ismimizle satabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığına başvurduk. İnşallah bu lezzeti tüm Türkiye'ye tanıtmak ve tattırmak istiyoruz."

"FISTIK DAHA FAZLA ALANDA KULLANILSIN İSTEDİK"

Enes Boran'ın eşi Devrim Boran da Osmaniye için vazgeçilmez olan yer fıstığının tanıtımı için bir şeyler yapmak istediklerini anlattı.

Yaptıkları turşuyu tadan herkesin çok beğendiğini belirten Boran, "Osmaniye'de yaşayanlar olarak bu ürünü ön plana çıkarmak istedik. Fıstık, çok daha fazla alanda kullanılsın istedik. Osmaniye fıstığının her yiyecekte, her sofrada kullanılabileceğini bu ürünümüzle gösterdik." diye konuştu.

<div><br></div><p><br></p>

28 Şubat'tan akılda kalanlar

Avni Yıldırım ve Saul Alvarez müsabaka öncesi tartıldı

Konya'da mısır hasadının yapıldığı tarlada 40 metre derinliğinde obruk oluştu!

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açıldı! Seyahat süresinin 15 dakikadan 3 dakikaya inecek