• $7,4627
  • €9,024
  • 437.81
  • 1524.49
03 Temmuz 2020 Cuma 18:12 | Son Güncelleme:

Dondurma ile sağlığınızdan olmayın! Dondurma alırken mutlaka...

DHA

Havaların ısınmasıyla dondurmaya olan talep arttı. Uzmanlar, güneşin altında eridikten sonra tekrar dondurulan dondurmaların bakteri üretebileceği konusunda vatandaşları uyardı. Peki dondurma alırken nelere dikkat edilmelidir?

Yazın vazgeçilmezi dondurma bazı durumlarda hastalıklara sebep olabiliyor. Güneş altındaki dolaplarda hafif eriyip tekrar donan dondurmalardaki bakteriye karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, serinlemek için tüketilen masum bir dondurmanın yol açacağı tehlikelere dikkat çekiyor. 

DHA'ya açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, usulüne uygun yani hijyenik şartlarda dondurulmuş gıdaların kolay kolay mikroplu ortam barındırmayacağını söyleyerek, "Dondurulmuş gıdalar normal şartlarda bakteri açısından sakıncalı değildir. Ancak dondurma uzun süre sıcakta kalmış ve erimiş ise, tekrar dondurulduğunda bakteri üretebilir. Dikkatli olmak lazım." dedi.

FIRSATÇI BAKTERİLERE DİKKAT

Bunaltan hava sıcaklıklarında serinlemenin en kolay yolunun dondurma olduğunu anlatan Uzm. Dr. Yetim, bu dönemde tüketimin giderek artacağına dikkat çekerek hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Yetim şöyle konuştu:

"Dondurulmuş bir gıdayı birdenbire, fazla miktarda almak bazı riskler içerir. Vücudumuzun boğaz, ağız, yemek borusu ve mide gibi bölümlerinde birdenbire ısıyı düşüreceği için fırsatçı bakterilerin devreye girip hastalık yapma riski vardır. Düzeyli ölçüde tüketmekte fayda var."
<p>Okurlarından gelen 'Kullanmış olduğunuz dil, çoğu kez 'ağdalı ve anlaşılması güç' noktasında gele

'Türkçenin inceliklerini kullanmazsak yok olup gidecek'

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Ölümsüzlük mantarı olarak biliniyor! Türkiye'de üretilmeye başlandı

İran, Hint Okyanusu'ndaki temsili hedeflere uzun menzilli balistik füzeler fırlattı