• $ 7,3863
  • € 8,7554
  • 459.469
  • 1083.83
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
20 Nisan 2020 Pazartesi 09:49 | Son Güncelleme:

Çocukların seveceği kolay pankek tarifi

Koronavirüs sürecinde en önemli öğün kahvaltıdır. Özellikle anneler çocukların kahvaltısı dört dörtlük olsun diye büyük bir çaba sarf ediyor. Çikolatalısından vişnelisine kadar türlü çeşitlerle süsleyebileceğiniz harika bir lezzet olan pankek kahvaltıların vazgeçilmezi.Hem hafif hem de pratik bir lezzet olan pankekin yapılışı sanıldığı kadar zor değil. İşte çok sevilen pankekin tarifi ve malzemeleri...

Kolay pankek tarifi merak ediliyor. Karantina günlerinde evde çocukları mutlu etmek ve güne iyi bir kahvaltı ile başlamak için pankekin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Özellikle çikolatalı pankek çocuklar tarafından çok seviliyor. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan pankeki yapmak ise çok kolay. Evinizde olan malzemeler ile kahvaltılarınızı zenginleştirecek pankek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

ÇİKOLATALI PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 tutam tuz

Pişirmek için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için:Çikolata veya 3 yemek kaşığı bal

PANCAKE (PANKEK) TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

PANCAKE (PANKEK) TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.

Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.

2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine çikolata veya tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.

PANKEK TARİFİ PÜF NOKTASI

Hamurun kıvamının tam ayarında olmasıdır. Denedikçe siz de göreceksiniz ki eğer kıvamı çok akıcı olursa yeterince puf puf ve kabarık olmayacaktır. Kıvamı akacak kadar akışkan ama mümkün olduğunca da koyu yapmanızı öneririm. Kaşığa doldurup ısınmış tavaya dökünce yavaş bir şekilde yayılmalı, kaşığın ucu ile dökerseniz daha yuvarlak olur, bir tarafı pişince diğer yüzünde kabarıklar oluşacaktır, sıcaklığı iyi ayarlamalısınız ki hemen bir tarafı yanmasın. Bütün bunlar denemelerle alışkanlık halini alıyor zamanla ve kıvamını da sıcaklığı da hemen ayarlıyorsunuz. İlk denemede tutturamayanlar hemen umutsuzluğa kapılmasın bence, bu enfes pankekleri emin olun çok seveceksiniz...

Afiyet olsun...

Bin günde memleket nedir?

Bin günde memleket nedir?

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Tarçınla kilo vermenin en kolay yöntemi

Tarçınla kilo vermenin en kolay yöntemi

Niğde'de güneşte kurutulan domatesler 6 ülkeye ihraç ediliyor

Niğde'de güneşte kurutulan domatesler 6 ülkeye ihraç ediliyor