Kış sebzesi ıspanağı börek şeklinde de değerlendirebilirsiniz. Çay yanına sıcacık ıspanaklı börek tarifi hem bereketli hem lezzetli. Peki, ıspanaklı börek nasıl yapılır?
Ispanaklı börek tarifi için tek yapmanız gereken soğanlı, salçalı ve ıspanaklı bir harç hazırlamak. Yufkaları süt ve sodayla ıslatırsanız da böreğiniz kabarır. İşte ıspanaklı börek tarifi ve malzemeleri...
ISPANAKLI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
5 adet yufka
1 adet soğan
Bir demet ıspanak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber, pul biber
Yufkayı ıslatmak için
1 şişe soda, süt ve sıvıyağ
ISPANAKLI BÖREK TARİFİ
Ispanaklı börek tarifi için önce ıspanakları temizleyin ve doğrayın. Ardından ıspanakları biraz haşlayın ve süzün.
Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda kavurun. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Ardından ıspanakları ekleyin ve birkaç tur kavurun. Ispanaklı harç hazır.
Bir yufkayı ortadan ikiye keserek bir parçasını tezgahın üzerine yayın ve üzerine fırça ile sıvı yağ, süt ve soda karışımını sürün.
Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine serpiştirin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak yerleştirin.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürerek fırına verin. İsteğe göre susam da serpilebilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çay yanına ıspanaklı börek tarifi hazır. Afiyet olsun...