Damla sakızlı kurabiye tarifi en çok araştırılan kurabiye çeşitlerinden biri. Peki, damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Damla sakızlı kurabiyenin püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır.
Damla sakızlı kurabiyeyi pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz. Hem badem lezzeti hem de damla sakızı tadıyla Arda'nın Mutfağı'ndan damla sakızlı kurabiye tarifini bir araya getirdik. İşte çay yanına kolay kurabiye tarifi ve malzemeleri...
DAMLA SAKIZLI KURABİYE MALZEMELER
300 gram tereyağ - oda sıcaklığında
3/4 su bardağı pudra şekeri
2-3 adet damla sakızı - dövülmüş
3 su bardağı un
5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı file badem
Üzeri için;
Pudra şekeri
DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ
Damla sakızlı kurabiye tarifi için bir kapta tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Un, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyin. File bademleri ekleyin ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aktarın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif renk alana kadar 18 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekeri serperek servis edin. Damla sakızlı kurabiye tarifi hazır. Afiyet olsun...