• $32,3846
  • 34,978
  • 2325.66
  • 9070.68
21 Ağustos 2020 Cuma 14:44 | Son Güncelleme:

Burun estetiği kişiye özel planlanmalı! Burun estetiği kimlere yapılabilir?

Burun estetiği kişiye özel planlanmalı! Burun estetiği kimlere yapılabilir"
IHA

Son yıllarda burun estetiği yaptıranların sayısı artıyor. Burun estetiği operasyonunun kişiye özel planlanması gerektiğini belirten uzmanlar, burun estetiğinde merak edilenleri anlattı. İşte burun tiplerine göre estetik çeşitleri...

Burun estetiği operasyonu, kişinin yüzü, burnu, ağzı, gözleri, alnı, çenesi, gülüşü, bakışı, beklentisi, düşüncesi, psikolojisi ve güzellik anlayışına göre değişiyor. Peki, burun estetiğine nasıl karar vermek gerekiyor? Burun estetiği kimlere yapılır?

İHA'ya açıklamalarda bulunan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ali Rıza Öreroğlu, son günlerde sıklıkla gerçekleştirdiği burun estetiği operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. 

Plastik ve estetik cerrahide  birçok estetik oran ve güzellik kavramı olduğunu ifade eden Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu, şu şekilde bilgi verdi:

"Altın oran (fi sayısı), 3’ler kuralı, 5’ler kuralı, simetriler, asimetriler ve pek çok kural daha. Çoğunluğun düşündüğünün aksine, “güzellik” simetride değil asimetri de gizlidir. Tam simetrik bir yüz hiçbir zaman güzel değildir. Göze hoş, çekici ve güzel gelen nesneler genelde hafif asimetriler içeren şekil ve paternlerdir. Yüz estetiğinde de bu son derece geçerlidir. Peki ya burnumuz? Yüzün ortasında duran ’tek’ bir organ? İşte bütün mesele, bu simetri savaşında burnu dahil edebilmektir! İşe o zaman güzel bir “burun” değil, güzel bir ’yüz’ den bahsedebiliriz. Bir burun estetiği operasyonu planlarken, burun mutlaka tüm yüz unsurlarıyla beraber değerlendirilerek, mevcut burun anatomisinde yapılacak değişikliklerin sonuçlarını öngörmek gerekir. Burun sırtının uzunluğu, açısı, alın ile ilişkisi, kavisi, genişliği, burun ucuyla oranı, burun ucunun genişliği, kalkıklığı, üst dudak ile ilişkisi, güzel ve doğal bir sonuç elde etmek için hepsi birbiriyle orantılı olmalıdır.” 

KADINLAR VE ERKEKLER ARASINDAKİ TERCİH FARKI

“Kişinin yüz oranları, beklentileri, yöresel çeşitlilik ve bir bütün olarak güzellik kavramlarının değerlendirilmesi ve burun estetiği operasyonun kişiye özel planlanması gerekir” diyen Op. Dr. Öreroğlu, tercihler hakkında şu şekilde konuştu:

“Kadınlar için daha feminen, erkekler için daha maskülen bir burun ameliyatı yapmak olmalı ilk hedefimiz ve bunu yaparken de önceliğimiz, burnu sonsuza dek bir heykele çevirmemek olmalı. Burun estetiği operasyonu her ne kadar standart birtakım işlemlerden oluşuyorsa, her insanın yüz anatomisi, oranları, güzellik anlayışı ve beklentisi farklıdır. Bu sebeple burun estetiği operasyonu, kişinin yüzü, burnu, ağzı, gözleri, alnı, çenesi, gülüşü, bakışı, beklentisi, düşüncesi, psikolojisi, hayata ve kendine bakışı ve güzellik anlayışını değerlendirerek planlanmalı.” 

BURUN ESTETİĞİ KAÇ YAŞINDA YAPILABİLİR?

Burun estetiğinin yaşla ilişkisi hakkında bilgi veren Op. Dr. Öreroğlu şu bilgileri verdi:

“Burun estetiği yaptırmayı düşünen genç kişilerin ve onların ailelerinin en çok merak ettiği sorulardan biri burun estetiği ameliyatının en erken kaç yaşında yapılabileceğidir. Burnun üst kısmındaki yapısı kemik, alt kısmındaki yapısı kıkırdaktır. Rinoplasti operasyonu ile kemik yapıyı, kıkırdak yapıyı ve deri yapısını, şekil ve boyut olarak değiştirmek mümkündür. Yapılan değişiklikler kalıcıdır. Bu nedenle ameliyat olacak kişinin kemik ve kıkırdak yapısının olgunluğa erişmiş olması önemlidir. Bunun için genelde 16-17 yaşına ulaşmış olmak yeterlidir. Nadir durumlarda, örneğin doğuştan ya da şiddetli travma sonrasında burunda olan deformiteler söz konusu olduğunda, beklenmeye gerek duyulmaksızın, rekonstrüktif operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir. Ama olağan anatomide olan kişiler için ideal olan, yüz kemik yapısının olgunlaştığı zamandan sonra olmasıdır. Burun gelişimi tamamlanmış olsa bile eğer yüzdeki diğer yapılar henüz oturmamışsa, buruna verilecek yeni şeklin, genel yüz yapısıyla uyum içinde olup olamayacağı kestirilemeyebilir.”
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı