"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler yemek programlarını ilgiyle izliyor. Bunlar arasında sevilerek izlenen Benim Yemeğim'de günün menüsü zerdeçallı sebzeli tavuk tarifi oldu. Peki, zerdeçallı sebzeli tavuk nasıl yapılır? Hafta içi her gün birbirinden farklı yemek tariflerinin yapıldığı Benim Yemeğim mutfakla arası iyi olanlar tarafından takip ediliyor. Özellikle farklı yemek tarifi arayanlar için zerdeçallı tavuk iyi bir tercih olabilir.
Kansere karşı koruyan ve sindirim sistemini iyileştiren zerdeçal tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Zerdeçallı sebzeli tavuk hem besin değerleri yüksek olan Brüksel lahanası, havuç, zerdeçal ve fesleğen gibi şifalı baharatları ve sebzeleri içeriyor. İşte Benim Yemeğim zerdeçallı sebzeli tavuk tarifi ve malzemeleri...
ZERDEÇALLI SEBZELİ TAVUK MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs
6 adet Brüksel lahanası
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 su bardağı süt
4 yaprak fesleğen
Tuz ve karabiber
ZERDEÇALLI SEBZELİ TAVUĞUN YAPILIŞI
Zerdeçallı sebzeli tavuk tarifi için öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra tencerede zeytinyağıyla soteliyoruz. Havuç, kerevizleri ve Brüksel lahanalarını kuşbaşı doğrayıp tavuğa sırasıyla ekliyoruz. Zerdeçal, tuz ve karabiber ilavesi yapıp karıştırıyoruz. Sütümüzü ekleyip kaynatıyoruz.
Zerdeçallı sebzeli tavuğu tabağa aldıktan sonra üzerine ince ince kıydığımız fesleğeni ve ay çekirdeği içini üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun...