Bardak kebabı sofraların olmaz olmaz bir yemeği. Bardak kebabında etler milföy tabağında servis ediliyor. Peki bardak kebabı nasıl yapılır? Bardak kebabı püf noktaları nelerdir? İşte cevabı...
BARDAK KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yeşil biber
2 adet domates (Evde yaptığımız domates sosu kullandım)
4-6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Kimyon
Kekik
Sıvı yağ
BARDAK KEBABI NASIL YAPILIR?
Soğanın kabukları soyulup küp küp doğranır. Tavada biraz sotelenir.
Sonra kuşbaşılık etler eklenir biraz sotelenir.
Sırasıyla biber ve daha sonra domates eklenir suyu çekene kadar işlem devam eder.
Baharatlar eklenerek işlem tamamlanır.
Sotelenen etler istediğiniz şekildeki bardaklara paylaştırılır.
Bardakların ağız kısmına kare şeklinde kesilen yağlı kağıt konulur ve üstüne de milföy hamuru yerleştirilir.
Çok kabarsmaması için ortasına kürdan ile delikler açılır ve yumurta sarısı sürülerek 190 derecedeki ısınan fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişirme islemi bittikten sonra yağlı kağıt aradan alınarak milföyün içine bardak ters çevirilerek servis edilir.