• $32,3958
  • 35,0705
  • 2327.32
  • 9142.4
4 Mart 2021 Perşembe 16:29 | Son Güncelleme:

Bitlis'in meşhur büryan kebabı tescillendi! Tandırda pişen büryan kebabının püf noktası

Bitlis'in meşhur büryan kebabı tescillendi! Tandırda pişen büryan kebabının püf noktası
AA

Bitlis'in meşhur büryan kebabı tescillendi. Mutfak kültüründe önemli bir yer tutan büryan kebabı kancalarla tandıra sarkıtılan etin bakır kazanlardaki su buharıyla pişiyor. Keçi etiyle yapılan büryan kebabı, yöre halkı ve çevre iller tarafından oldukça seviliyor.

Bitlis'in meşhur büryan kebabı coğrafi işaret aldı. Etlerin tandıra sarkıtılarak buharda pişirilen büryan kebabı hem yapılışı hem de lezzetiyle diğer kebaplardan oldukça farklı. Coğrafi işaret alan büryan kebabının püf noktası haberimizde...

AA'da yer alan habere göre Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, büryan kebabı için coğrafi işaret tescil belgesi alındığını söyledi.

Tezcan, gazetecilere, tarihi kaynaklara göre, Revan Seferi'ne çıkan 4. Murat'a Bitlis'te bazı köylülerin büryan kebabı ikram ettiğini anlattı.

BÜRYAN KEBABI NASIL YAPILIYOR?

Tarihe sahip çıkmak adına, büryan kebabının coğrafi işaret alması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduklarını, başvurunun olumlu sonuçlandığını dile getiren Tezcan, şöyle konuştu:

"Kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite ve diğer kurumlardan bir heyet oluşturarak büryanı daha iyi bir yere getireceğiz. Bir zamanlar Siirt, Bitlis'in ilçesiydi. Onlar büryan Siirt'in derlerse de yapılışları tamamen farklı. Biz büryanı tamamen buharda pişiriyoruz. Kaya tuzu hariç hiçbir baharat kullanmıyoruz."
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi