Beşamel soslu sebze graten özellikle sebze tüketmeyen çocuklara harika bir seçenek. Sağlıklı ve lezzetli sunumuyla tercih edilen beşamel soslu sebze graten tarifi merak ediliyor. Peki beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? İşte beşamel soslu sebze graten tarifi...
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU SEBZE GRATEN İÇİN MALZEMELER
Yarım kilo karnabahar
Yarım kilo brokoli
2 patates
3 havuç
1 su bardağı bezelye
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN
Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
Brokoli doğranır.
Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.
Bezelyeler de dahil sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın)
Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.
Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.
Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.