• $9,6153
  • €11,2367
  • 553.564
  • 1479.93
5 Ekim 2021 Salı 16:54 | Son Güncelleme:

Bir tabakla doyamayacağınız beşamel soslu sebze graten tarifi!

Bir tabakla doyamayacağınız beşamel soslu sebze graten tarifi!

Beşamel soslu sebze graten lezzetli bir akşam öğünü olabilir. Karnabahar, havuç gibi sebzeler ve kaşarlı beşamel sosun birleşmesinde doğan yemek çok seviliyor. Peki beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? İşte beşamel soslu sebze graten tarifi...

Beşamel soslu sebze graten özellikle sebze tüketmeyen çocuklara harika bir seçenek. Sağlıklı ve lezzetli sunumuyla tercih edilen beşamel soslu sebze graten tarifi merak ediliyor. Peki beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır? İşte beşamel soslu sebze graten tarifi...

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU SEBZE GRATEN İÇİN MALZEMELER

Yarım kilo karnabahar

Yarım kilo brokoli

2 patates

3 havuç

1 su bardağı bezelye

BEŞAMEL SOS İÇİN

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

ÜZERİ İÇİN

Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Karnabahar çiçeklerine ayrılır.

Brokoli doğranır.

Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.

Bezelyeler de dahil sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın)

Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.

Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.

Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.

Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.

Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

  • beşamel soslu sebze graten
  • fırında beşamel soslu sebze graten
  • beşamel soslu sebze graten nasıl yapılır
<p><span style='font-size: 1.6rem;'>Kültür ve  Turizm Bakanlığınca tarihi,  kültürel, mimari, ekonom

Beyoğlu dünya sahnesine çıkıyor

''Tuz Gölü'nü 30 yıla kadar kaybedebiliriz'' Korkutan açıklama!

Kaş'ta 'yakıcı denizanası' istilası

Alec Baldwin'in ateşlediği silahta gerçek mermi olduğu açıklandı