• $32,3837
  • 34,9835
  • 2325.7
  • 9079.97
9 Temmuz 2021 Cuma 13:07 | Son Güncelleme:

Baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısı tedavisi nasıl olur?

Baş ağrısına ne iyi gelir" Evde baş ağrısı tedavisi nasıl olur"
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Baş ağrısı, gündelik hayatta birçok kişinin yaşadığı bir problem. Baş ağrısı, stresli yaşam, su içmeme, bazı rahatsızlıkların yan etkisi nedeniyle olabilir. Peki, baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısı tedavisi nasıl olur?

Baş ağrısı tedavisi araştırılıyor. Baş ağrısı birçok kişinin muzdarip olduğu bir hastalık. Peki, baş ağrısına ne iyi gelir? Evde baş ağrısı tedavisi nasıl olur?

Baş ağrısına iyi gelen uygulamaları evde deneyebilirsiniz. İşte doğal yöntemlerle baş ağrısı tedavisi...

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Baş ağrısını evde doğal yollarla tedavi edebilirsiniz. İşte baş ağrısı tedavisinde 10 doğal yöntem...

1-KAFEİN: Birçok baş ağrısı kafeine cevap verir - baş ağrısını gidermek için genellikle bir fincan kafeinli çay veya kahve kullanılabilir. Küme baş ağrıları ve migren, kafeine en duyarlı olanlardır. Geçmeyen baş ağrısı için birçok kişinin kullandığı ilk yöntem kafeindir.

2-HİDRAT: İlaçsız bir şekilde şiddetli baş ağrısı için yapılabilecek ilk şey su veya elektrolit içecek içmektir. Bu, dehidrasyonun baş ağrısının yaygın bir nedeni olduğu için yardımcı olur. Bu özellikle alkollü içeceklerin (akşamdan kalma bir baş ağrısı) içilmesinden kaynaklanan bir baş ağrısından kurtulmak için yararlıdır. İdeal olarak, baş ağrısı ekleyebileceğinden yapay renkler ve tatlandırıcılar içermeyen bir elektrolit içecek seçin. C vitamini ile karıştırılanlar gibi toz içecek karışımları paketleri iyi seçeneklerdir. Diyabetiniz varsa, içeceğin şeker içeriğine dikkatlice bakmak önemlidir. Baş ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel yöntemler arasında bol su tüketimidir. Çocuklarda baş ağrısı çok rastlanmasa da bazı zamanlarda görülebilmektedir. Bu durumlarda çocuklara direkt olarak ilaç tedavisi uygulamak doğru olmamakla beraber bol su tüketiminin sağlanması önerilir.

3-SICAK VEYA SOĞUK KOMPRES: Boynun veya alnın arkasına sıcak bir kompres uygulamak gerginliği gevşetebilir ve vazokonstriksiyonu kolaylaştırabilir. Bazı insanlar için soğuk kompres daha iyi hissedebilir. Isıtıcı kremlerin (Bengay veya benzeri) ve enseden gelen baş ağrısı için üst sırtın boğaz kaslarına kendi kendine masaj yapması, kasları gevşetmeye yardımcı olabilir.

4-YOGA: Baş ağrısı ilaçları çoğu kişi tarafından kullanılmak istenmez. Bir araştırma çalışması, yoganın baş ağrıları için etkili olabileceğini göstermiştir. Yoga pratiği nefes alma tekniklerini (pranayama) ve yoga duruşlarını (asana) içeriyordu.3 Basit germe de baş ağrıları için faydalı olabilir. Hafif boyun ruloları yapmayı, çeneyi germeyi ve her kulağı omuza doğru germeyi deneyin.

5-HİNDİSTAN CVİZİ VE MADEN SUYU: Maden suyu ve hindistancevizi suyu dehidrasyon için doğal tedavilerdir ve dehidrasyon ile ilgili baş ağrısını hafifletir. Birçok ticari elektrolit içeceğinde bulunan şeker veya yapay tatlandırıcılar olmadan doğal elektrolit kaynaklarıdır. Bu yöntem de çoğu zaman baş ağrısı için çözüm olarak görülür.

6-KENDİNDEN MASAJ: Tapınaklar, omuzlar ve başın arkasına kendi kendine masaj yapmak gerginlik baş ağrılarına yardımcı olabilir. Kendi kendine masaj veya bir masaj terapisti ile çalışan masaj, baş ağrısına neden olabilecek kronik boyun ve omuz gerginliğini giderebilir.

7-AKUPUNKTUR: Akupunktur, kronik baş ağrıları ve migren gibi bazı baş ağrılarında etkili olabilir. Akupunktur uzmanı, geleneksel Çin tıbbı tanısı ile baş ağrısının tipini değerlendirecek ve enerji meridyenleri boyunca baş ağrısını bazı yerlerde iğnelerle tedavi edecektir.

8-BİOFEEDBACK: Biofeedback, özellikle neurofeedback, zihni yeniden eğitmek için kullanılabilecek bir tekniktir. Migren, küme baş ağrıları ve gerilim baş ağrıları için faydalıdır.

9-EGZERSİZ YAPMAK: Düzenli egzersiz, özellikle yürüme, koşma veya yüzme gibi aerobik egzersizler baş ağrılarının sıklığını ve şiddetini azaltabilir. Egzersiz yaptıktan sonra iyi nemlendirin!

10-MEDİTASYON: Karanlık bir odada 15 dakika uzanmak genellikle baş ağrısını veya migreni durdurabilir. Daha amaçlı bir gevşeme uygulaması olan meditasyonun, çeşitli araştırma çalışmalarında çeşitli baş ağrısını azalttığı gösterilmiştir. Dikkatlilik veya diğer arabuluculuk türleriyle karşılaştırıldığında manevi meditasyon, migreni azaltmada en etkili olanıdır.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür