• $9,2714
  • €10,7505
  • 525.698
  • 1413.33
27 Ağustos 2021 Cuma 16:18 | Son Güncelleme:

Aydın'ın meşhur kabak tatlısı tarifi

Aydın'ın meşhur kabak tatlısı tarifi
AA

Aydın'ın meşhur kabak tatlısı tescillendi. Faydaları saymakla bitmeyen kabak tatlısının püf noktası kabağın pişirilmeden bir gece önce şekerle bekletilmesidir. İşte tescilli kabak tatlısı tarifi...

Aydın'a özgü kabak tatlısı tescillendi. Lezzetiyle meşhur kabak tatlısı hem pratik hem de sevilen kış tatlıları arasında yer alıyor. Peki, tescilli kabak tatlısı nasıl yapılıyor? İşte sofranıza layık kabak tatlısı tarifi ve malzemeleri...

AA'da yer alan habere göre geçen yıl Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapılan, "Aydın kabak tatlısı"nın tescil süreci tamamlandı. Faydaları saymakla bitmeyen kabak tatlısının püf noktası kabağın pişirilmeden bir gece önce şekerle bekletilmesidir.

AYDIN KABAK TATLISI MALZEMELER

2 kg balkabağı

2,5 su bardağı toz şeker

KABAK TATLISI TARİFİ

Kabak tatlısı tarifi için önce kabağı iri iri dilimleyin, soyun ve çekirdekleri çıkartın. Kabağı iki üç parmak genişliğinde istenilen uzunlukta ince ince doğrayın.

Büyük ve yayvan bir tencereye dizerek, aralarına şeker serpin. Kabağı üstü kapalı olarak bir gece bekletin. Gece şekerle bekletilen kabağı orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de tencerenin kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi veya fındık içi serpin. Aydın kabak tatlısı hazır. Afiyet olsun...

  • Aydın kabak tatlısı tarifi
  • kabak tatlısı tescillendi
  • Aydın kabak tatlısı tescillendi
  • Aydın kabak tatlısı
  • kabak tatlısı
<p><span style='font-size: 1.6rem;'>Haftanın gündemine oturan en önemli gelişmelerden biri Uzay Yolu

Elon Musk ve Jeff Bezos arasında sular durulmuyor | TeknoZone #5

Fotokapanla görüntülendi! Bugüne kadarki en net görüntü

Moderna ve Pfizer/BioNTech gelecek yıl aşı satışlarını ikiye katlayacak

Alexandria Troas'da 2 bin 200 yıllık çarşının iki kapısına ulaşıldı