• $32,3255
  • 35,1241
  • 2293.44
  • 9058.74
17 Nisan 2021 Cumartesi 10:28 | Son Güncelleme:

Astral seyahat teknikleri nelerdir? Astral seyahat nedir, neden yapılır?

Astral seyahat teknikleri nelerdir" Astral seyahat nedir, neden yapılır"

İngiliz bilim adamları, sözde astral veya vücut dışı seyahatin sırrını keşfettiler. Birmingham Üniversitesi'ndeki uzmanlara göre, bu tür deneyimler canlı halüsinasyonlardan başka bir şey değildir. Bilim adamlarının gözlemlerine göre vücut dışında "yürümek", beyin bozukluklarından muzdarip, bedenlerinin gerçekte nerede olduğuna dair bir yönelim bozukluğu ve anlayış kaybı yaşamalarına neden olan kişilerdir. Bu nedenle, astral seyahatin mistik bir olay olmadığı, gerçek bir nörofizyolojik rahatsızlık olduğu ortaya çıktı.

Astral seyahat sosyal medya üzerirde konuşalan konular arasında. Bilim insanı astral seyahatin, bir kişinin vücudunun enerji bileşeninin normal uyku veya meditasyon sırasında serbest bırakıldığı bir durum olduğunu belirtmektedir. Konu ile ilgili "Astral seyahat nedir, neden yapılır? Astral seyahat teknikleri nelerdir?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Dr. Jason Braithwaite liderliğindeki Birmingham Üniversitesi personelinden oluşan bir ekip, daha önce vücut dışı seyahat deneyimleri olan gönüllüleri içeren bir çalışma yürüttü. Deney sırasında, denekler sanal gerçekliğe daldı.

3D gözlükleri takın ve üç boyutlu sanal bir kahramanın seyahat ettiği bir bilgisayar yardımıyla yaratılan dünyayı gösterin. Gönüllüler kendilerini bu bilgisayar dünyasına o kadar dalmış halde buldular ki, bir süre kendilerini sanal bir kahramanla özdeşleştirdiler: Onlara ruhlarının bedenine taşınmış gibi göründü. Böylece, bilim adamları laboratuvarda astral yolculuğu simüle edebildiler.

ASTRAL SEYAHAT NEDİR?

Astral seyahat, halk arasında ruhun bedeni terk etmesi ve bedenden bağımsız olarak dolaşması olarak bilinir. Ruhun bedenden kopmasını engelleyen bir kordon bulunduğu ve ruhun bedeni astral seyahat sırasında bu kordondan terk ettiği ve kişinin bilinci açık halde iken ruhun bedenden ayrılıp serbest bir şekilde gezdiği söylenir. İddialara göre bu işlem uyurken veya uyanıkken yapılabilir ancak astral seyahat, üst seviyede ilgi ve üstünde çok fazla pratik gerektiren bir uygulama olarak göze çarpıyor.

ASTRAL SEYAHAT NASIL YAPILIR?

Astral seyahati gerçekleştirebilmenin ilk ve en büyük şartı olarak vücudu serbest bırakmak ve rahat olmak geliyor. Bunun yanında dikkatinizi sadece astral seyahate vermeli ve bunu gerçekleştirebilmeye odaklanmalısınız. Eğer bulunduğunuz ortam gürültülü ve rahatsızsa ve yeterince odaklanamıyorsanız, astral seyahatin gerçekleşmesi zorlaşıyor. Bunun yanında hissettiğiniz korku, endişe ve panik de odaklanmanızı olumsuz etkileyerek astral seyahate çıkabilme ihtimalinizi oldukça azaltacaktır. Sessiz ve rahat bir ortam oluşturduktan sonra gözlerinizi kapatmalı ve karanlığa konsantre olmalısınız. Bir gücün sizi yukarıya çektiğini düşünün, bunu yapmaya başladıktan belli bir süre sonra kalp atışınız hızlanacak ve kulaklarınız çınlamaya başlayacak. Bunu sakin bir şekilde karşılamalı ve odaklanmaya devam etmelisiniz, aksi takdirde astral seyahat gerçekleşmeyecektir. Bütün bunların yanında astral seyahatin gerçekleşmesine yardımcı olduğu iddia edilen hipnotize edici ses ve videoları internette bulabilirsiniz.

ASTRAL SEYAHAT YAPANLAR NE DİYOR?

Astral seyahate daha önce çıkabilmiş olanlar, ruh bedenden ayrılmadan önce ruhun nereye gideceğinin kararının verilmesinin, astral seyahat sürecini daha kolaylaştırdığını söylemektedirler. İlk denemede bir oda içinde dolaşarak başlanması gerektiğini söyleyen astral seyahat yapan bireyler, sonraki adımlarda ve denemelerde daha uzağa gidilebileceğini söylemektedirler. Astral seyahatten sonra ruhun bedene dönmesi, ayrılması ne kadar zorsa o kadar kolaydır. Kişinin ruhunu bedenine geri döndürmek istediğinde yapması gereken tek şey bunu düşünmek ve kendisini telkin etmesidir. Söylenenlerin aksine astral seyahatin görülen bir tehlikesi bulunmamasına rağmen bu işlemi deneyecek kişilerin oldukça dikkatli olmaları gerektiğini söylemekte fayda var.

ASTRAL SEYAHAT TEKNİKLERİ NELERDİR?

Astral seyahate çıkmış kişiler veya çıktığını iddia eden kişilerin uyguladıkları belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en kolayı nefes tekniğidir, düzenli ve çok hızlı olmayacak şekilde nefes alıp verin ve bunu devam ettirin. Aldığınız tüm nefesi dışarı vermeye çalışın. 4-5 saniyelik bir süre bunun için yeterli olacaktır. Bunu düzenli yapmak konsantrasyon sağlar.

Gevşeme tekniği; astral seyahat öncesinde kaslarınızı gevşeterek vücudunuzu hazırlayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz imgeleme tekniği de sıkça kullanılan bir tekniktir.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'