• $7,8957
  • €9,3097
  • 483.443
  • 1209.2
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
29 Eylül 2020 Salı 09:27 | Son Güncelleme:

Ankara'da yeni trend: Mor baklava! Mor baklava tarifi

Ankara'da yeni trend: Mor baklava! Mor baklava tarifi
DHA

Ankara'da mor meyve ve sebzelerden yapılan mor baklava popüler oldu. Peki, rengi ve tadıyla klasik baklavadan farklı olan mor baklava hangi meyve ve sebzelerden yapılıyor? İşte Ankaralı ustalardan mor baklava tarifi...

Mor baklava son dönemde talebi artan ürünlerden biri hâline geldi. Hem rengi hem de sağlıklı olmasıyla dikkat çeken mor baklava Ankaralıların ilgi odağı oldu. İşte Ankaralı ustalardan mor baklava tarifi...

DHA'da yer alan habere göre Ankara'da faaliyet gösteren tatlıcı zincirinin şubelerinde satışa çıkarılan mor baklava, dikkat çekti. İşletmenin genel müdürü Kenan Taşçı, rengi ve tadıyla klasik baklavadan farklı olan mor baklavaya talebin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

MOR BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Siyah havuç, nar, böğürtlen, vişne, kırmızı pancar gibi mor meyve ve sebzelerin özüyle hazırlanan mor baklavaya olan talep son dönemde arttı. Klasik baklavalardan renginin yanında şeker oranının daha az olması nedeniyle de farklı olan mor baklavaya bu yüzden ilgi de yoğun oldu.

GIDA BOYASI KULLANILMIYOR

İşletmenin genel müdürü Kenan Taşçı, ilk başlarda müşterilerinden değişik tepkiler aldıklarını söyleyerek, "'Mor baklava da olur mu?' gibi tepkiler geldi. Rengi nedeniyle 'bunda gıda boyası var mı?' diyenler oldu. Daha sonradan müşterilerimiz tadına alıştılar. Şu an baya bir talep var ve talebi yetiştirmekte zorlanıyoruz diyebilirim. Şeker oranı daha az. Çünkü meyvelerden yapılıyor. Özellikle diyabet hastaları çok tercih ediyor." dedi.

DİYABET HASTALARINA UYGUN

İşletmede görevli Gıda Mühendisi Betül Çelik Demiral ise insan sağlığına çok önem verdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Aslında mor baklavanın üretimine de buradan yola çıkarak başladık. Özellikle diyabet hastalarımızı düşündük. Ancak diğer müşterilerimizin de ilgisi fazla oldu. İlk başlarda farklı tepkiler alsak da son dönemde en çok tercih edilen tatlılardan oldu. Tamamen mor meyve ve sebzelerin özünden yapılıyor. İçinde katkı maddesi, tatlandırıcı, glikoz şurubu gibi hiçbir ürün bulunmuyor." 
<p>Gaziantep'te seyir halindeyken eline aldığı telefonla video çeken otobüs şoförü görenleri hayret

Otobüs şoföründen pes dedirten hareket: Direksiyon başında video çekti

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Oyuncu Selim Erdoğan cezaevinden çıktı! Yaşadığı zor günleri anlattı

20 Ekim altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?