• $8,7735
  • €10,4631
  • 502.894
  • 1398.52
24 Mayıs 2021 Pazartesi 14:04 | Son Güncelleme:

Akşam yemeğine kolay menü: Pilav eşliğinde orman kebabı tarifi

Akşam yemeğine kolay menü: Pilav eşliğinde orman kebabı tarifi
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in 24 Mayıs menüsü orman kebabı ve yanında pirinç pilavı tarifi oldu. Şef Rafet İnce orman kebabının yapılışıyla ilgili yarışmacılara ve izleyenlere yemeğin püf noktalarını anlattı. Peki, orman kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım orman kebabı tarifi ve pilavının yapılışı...

Benim Yemeğim'in 24 Mayıs menüsü orman kebabı ve pirinç pilavı tarifi oldu. Orman kebabı tarifi ve yanında pirinç pilavının yapılışını araştıranlar için Şef Rafet İnce püf noktaları anlattı. Yarışmacılar mutfak hünerlerini orman kebabı tarifinde gösterdi. Akşam yemeği menüsüne karar veremediyseniz orman kebabı iyi bir tercih olabilir. İşte ekranda izlemeye vakti olmayanlar için orman kebabının yapılışı ve malzemeleri...

ORMAN KEBABI VE PİRİNÇ PİLAVI İÇİN MALZEMELER

250 gram kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet kabak

1 adet patates

1 adet kereviz sapı

3 yemek kaşığı bezelye

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kuru kekik

2 adet defneyaprağı

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

PİLAV İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ıslatılmış pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı sıcak su

Tuz

ORMAN KEBABININ YAPILIŞI:

Orman kebabı tarifi için önce tereyağını zeytinyağıyla beraber eritiyoruz. Kuşbaşı etlerimizi tencerede kavurmaya başlıyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanları da kavrulan ete ilave ediyoruz. Bütün sebzeleri küp küp doğradıktan sonra sırasıyla tencereye havuç, patates, kereviz ve kabağı ekliyoruz. Ezdiğimiz sarımsağı ilave ediyoruz. Salçaları ekleyip ete yediriyoruz.

Baharatlarımızı ve defneyaprağını da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Bezelyeleri ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiberi attıktan sonra yemeğe suyunu verip 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Orman kebabı hazır. Sıcak servis edebilirsiniz.

Sıvıyağ ve tereyağında birkaç dakika süzülmüş pirinci güzelce kavuralım. Ardından tuzunu atalım. Bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak suyu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirelim. Orman kebabı yanına pilav hazır. Afiyet olsun...

  • adım adım orman kebabı tarifi
  • akşam yemeği menüsü
  • Benim Yemeğim 24 mayıs menüsü
  • orman kebabının yapılışı
<p>Tudor Hughes, Türkiye'nin tartışmasız yaşanabilecek en güzel yerlerden olduğunu söyledi.</p>

Muğla'ya yerleşen İngiliz çift Türkiye'deki aşı deneyimini anlattı

''Türk Yıldızları'' Sakarya semalarında selamlama uçuşu yaptı

Tarihi Gelibolu Yarımadası sahilinde müsilaj yoğunluğu arttı

Rekor kıran keşif: 13.1 milyar yıllık süper kütleli karadelik rüzgarı