• $8,2364
  • €10,0327
  • 484.788
  • 1441.33
27 Nisan 2021 Salı 14:43 | Son Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil

Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil
AA

Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerinden "Velense" tescillendi. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek olan velense hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendini duyurmaya hazır.

Afyonkarahisar'ın meşhur yöresel lezzetlerden "Velense" tescil belgesini aldı. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek türüdür.

AA'da yer alan habere göre Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verilen 20. ürünün velense olduğu bildirildi.

VELENSE NASIL YAPILIR?

Velense tarifi malzemeleri arasında un yumurta, su ve tuz yer alıyor. Önce hamur yoğurun ve dinlendirin. Ardından hamurlar ufak bezelere ayrılarak oklava ile açın.

Temiz bir çarşaf üzerinde hafif kurutun. Yufkayı önce iki üç parmak eninde şeritlere bölün. Bu şeritleri unlayıp iki üç tanesini üst üste koyarak üçgen biçiminde kesin.

Unlayarak tepsilere alın. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Su kaynadığında makarnaları suya atıp yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Suyunu süzdükten sonra, üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ile kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun...


  • velense tescillendi
  • Afyonkarahisarın velense tarifi
  • Afyonkarahisar velense
<p>Peki, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıları neler bekliyor? 15 Mayıs tarihinden sonra uygulamada

WhatsApp yine gündemde... 15 Mayıs'tan sonra ne olacak?

Ankara'da barajlardaki su miktarı bir ayda yüzde yüz arttı

Çin'in kontrolden çıkan roketi ilk kez görüntülendi

Pençe-Yıldırım operasyonunda PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi