Etli nohut yemeği tarifi ve yanında pilav ikilisi kış günlerinde kurtarıcı menü. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği nohut yemeğini yapmak oldukça kolay.
Etli nohut yemeği için önceden haşlanmış nohut ve et hem yemeğe ayırdığınız vakti kısaltır hem de işinizi kolaylaştırır. İşte 30 dakikada hazır nohut yemeği ve yanında tane tane pilav tarifi...
ETLİ NOHUT TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kâse yemeklik doğranmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz ve pul biber
ETLİ NOHUT TARİFİ
Eti kuşbaşı doğrayın ve haşlayın.
Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Salça, tuz, pul biber ekleyerek 2 dakika kavurun.
Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ekleyin ve karıştırın.
Nohutların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Kaynatana kadar pişirin. Nohutlu et tarifi hazır. Afiyet olsun...
NOHUTUN YANINA TANE TANE PİLAV TARİFİ
2 su bardağı ıslatılmış pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
TANE TANE PİLAV TARİFİ
Sıvıyağ ve tereyağında birkaç dakika süzülmüş pirinci güzelce kavuralım. Ardından tuzunu atalım. Bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak suyu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirelim.